Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás okouzlí svojí neodolatelnou chutí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 459 kJ / 1 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,72 g |
| Tuky | 53,73 g |
| Vláknina | 19,95 g |
| Cholesterol | 626 mg |
| Sodík | 661 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 216,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. V míse utřeme žloutky s vanilkovým a krupicovým cukrem. Přidáme mléko, mouku a ušleháme. Vzniklou směs necháme chvíli odpočinout.
Krok 2: Jablko nakrájíme na kousky. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a velice opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi.
Krok 3: V pánvi rozpustíme máslo, vlijeme připravené těsto, zasypeme rozinkami a pod pokličkou necháme smažit zhruba 10 minut. Výška těsta v pánvi by měla být 2-3 cm.
Krok 4: Když je těsto z jedné strany hotové, otočíme ho a necháme dojít. Upečenou placku natrháme na menší kousky, vyjmeme z pánve a necháme stranou.
Krok 5: Do pánve vložíme zbytek másla a necháme ho rozpustit. K máslu přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme na kousky nakrájené jablko, ořechy a promícháme.
Krok 6: Na závěr do pánve vrátíme na kousky natrhané těsto a naposledy vše promícháme.
Zveřejněno 3. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/omDL
Moje poznámka
Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/omDL
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 4 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 6 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 1 minutou
Pizza šneky
Kajkajak před 21 minutami
Mléčná polévka
Kajkajak před 28 minutami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 1 hodinou
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 1 hodinou
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 2 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 2 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 2 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 2 hodinami
Třená buchta
Martina Veveruska před 2 hodinami
Tématické fráze:
štika recept od pohlreicha,
štika recepty od pohlreicha,
štika podle pohlreicha,
trhanec recept,
recept na trhanec,
trhanec,
rakouský trhanec,
zapečený lilek podle pohlreicha,
krupicový trhanec,
jak pripravit trhanec,
piškotový trhanec,
babiččin trhanec s jablky,
dezerty podle pohlreicha,
pohlreichovi recepty,
trhanec od polreicha,
linecký koláč s jablky pohlreich,
dezerty pohlreich,
houbové karbanátky podle pohlreicha,
rizoto podle pohlreicha,
vaječný trhanec
Suroviny:
sůl,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
mouka hladká,
vejce,
jablko,
rozinky,
ořechy vlašské,
máslo,
cukr krupice
Komentáře (2)