Hlavička z jižních Čech
Ochutnejte jižní Čechy v každém soustě s tímto lahodným pokrmem, který vás zavede na cestu poznání regionální kuchyně. Hlavička, tradiční pokrm této krásné oblasti, láká svou autentičností a bohatou chutí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 598 kJ / 4 206 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 220,06 g |
| Tuky | 307,52 g |
| Vláknina | 16,44 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 20,46 g |
| Sůl | 48,99 g |
| Sacharidy | 134,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček osolíme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Po uvaření vývar uchováme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na kostky.
Krok 2: Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Kopřivy nasekáme nadrobno. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 3: Vývar necháme zchladnout a přidáme droždí, trošku krupičky a rozmícháme. Přidáme strouhanku, sůl, česnek, rohlíky, kopřivy, žloutky a bůček. Promícháme a opatrně vmícháme tuhý sníh. Necháme hodinu kynout.
Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
Krok 5: Do připraveného plechu vyklopíme těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut na 200 °C. Poté teplotu zmírníme a dopečeme 30 minut. Průběžně hlídáme, každá trouba peče jinak.
Rady, tipy a recepty na velikonoční nádivku. Jak ji nejlépe připravit
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlavička z jižních Čech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wj18
Moje poznámka
Hlavička z jižních Čech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wj18
Nejnovější recepty
Trhaná krkovice
Přidáno před 43 minutami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 1 hodinou
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 3 hodinami
Losos s hráškovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaný pečený bůček, špekové knedlíky, restované zelí a silná omáčka z výpeku
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
JanaPav před 1 minutou
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 1 hodinou
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 2 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 2 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 2 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 2 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 2 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 2 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 3 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 3 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční hlavička s kvasnicemi,
hlavička kvasnice,
velikonoční hlavička z krupice,
velikonoční hlavička s krupicí,
recept na velikonoční hlavičku,
hlavička s kvasnicema,
hlavicka z krupice,
velikonoční hlavička s s kvasnicemi,
hlavička recept,
recepty velikonoční hlavička,
recept hlavička,
velikonoční hlavička s krupice,
velikonoční nádivka v jižních čechách,
hlavička s kvasnicemi,
hlavička z krupicky,
hlavička bez krupičky,
velikonoční hlavička kvasnice,
velikonoční hlavička krupička,
levandulovy cukr,
velikonoční hlavička recept s kvasnicemi
Suroviny:
bůček uzený,
vývar masový,
krupice dětská,
strouhanka,
česnek,
sůl,
droždí čerstvé,
rohlík,
vejce,
kopřivy,
tuk,
strouhanka
Komentáře (2)