Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 723 kJ / 2 085 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,78 g |
Tuky | 86,53 g |
Vláknina | 29,04 g |
Cholesterol | 974 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 217,18 g |
Postup přípravy
Na vál jsem si nasypala obě mouky, udělala v nich důlek, do kterého jsem vklepla vajíčka a přidala ještě sůl. Prvně pomocí vidličky jsem se snažila vajíčka spojit s moukou, pak jsem použila jen ruce. Těsto jsem hnětla tak dlouho, dokud se krásně nespojilo a nebylo hladké a jemné (bylo to asi tak 10minut). Zabalené v celofánu jsem jej nechala asi půlhodiny odpočívat v lednici. Krok 2: Po vytažení jsem si jej rozdělila na tři díly a na pomoučněném válu pomocí válečku jsem vyválela tenkou placku. Vykrajovacím kolečkem jsem pak plát nařezala na dlouhé širší nudle, které jsem dala trochu oschnout na utěrku. Totéž jsem udělala se zbylými částmi. Krok 3: Až bylo potřeba, tak jsem těstoviny jen šoupla do vroucí osolené vody, kde jim stačilo se povařit jen 2-3minutky. Krok 4: Omáčka:
Na trošce oleje jsem osmahla cibulku s česnekem a přidala na drobnější kusy rozdělenou brokolici a také ji trochu orestovala. Krok 5: Poté jsem ji zalila vodou a zároveň i smetanou a směs jsem trochu osolila a opepřila. Krok 6: Až byla brokolice změklá, vše jsem rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Směs jsem dala zpátky na sporák, ale na velmi mírný plamen, a rozdrolila do ní gorgonzolu a pak ještě vmíchala Gran Moravii. Krok 7: Nyní už stačí povařit jen tak dlouho, dokud se sýry nerozpustí. Krok 8: Také je možné ještě dosolovat a dopřepřovat, pokud je omáčka planější. Zahušťovat není třeba, rozmixovaná brokolice to docela dobře zvládne sama.
Zveřejněno 11. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EXZ
Moje poznámka
Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EXZ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Párečky v těstíčku
Přidáno před 45 minutami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 51 minutami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 1 hodinou
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 3 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 3 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 3 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 6 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 6 hodinami
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 6 hodinami
Tématické fráze:
fettuccine recepty,
fettuccine zampiony vajicka
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hladká celozrnná,
vejce,
sůl,
brokolice,
gorgonzola,
sýr gran moravia,
voda,
smetana na vaření,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (2)