Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 723 kJ / 2 085 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,78 g |
Tuky | 86,53 g |
Vláknina | 29,04 g |
Cholesterol | 974 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 217,18 g |
Postup přípravy
Na vál jsem si nasypala obě mouky, udělala v nich důlek, do kterého jsem vklepla vajíčka a přidala ještě sůl. Prvně pomocí vidličky jsem se snažila vajíčka spojit s moukou, pak jsem použila jen ruce. Těsto jsem hnětla tak dlouho, dokud se krásně nespojilo a nebylo hladké a jemné (bylo to asi tak 10minut). Zabalené v celofánu jsem jej nechala asi půlhodiny odpočívat v lednici. Krok 2: Po vytažení jsem si jej rozdělila na tři díly a na pomoučněném válu pomocí válečku jsem vyválela tenkou placku. Vykrajovacím kolečkem jsem pak plát nařezala na dlouhé širší nudle, které jsem dala trochu oschnout na utěrku. Totéž jsem udělala se zbylými částmi. Krok 3: Až bylo potřeba, tak jsem těstoviny jen šoupla do vroucí osolené vody, kde jim stačilo se povařit jen 2-3minutky. Krok 4: Omáčka:
Na trošce oleje jsem osmahla cibulku s česnekem a přidala na drobnější kusy rozdělenou brokolici a také ji trochu orestovala. Krok 5: Poté jsem ji zalila vodou a zároveň i smetanou a směs jsem trochu osolila a opepřila. Krok 6: Až byla brokolice změklá, vše jsem rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Směs jsem dala zpátky na sporák, ale na velmi mírný plamen, a rozdrolila do ní gorgonzolu a pak ještě vmíchala Gran Moravii. Krok 7: Nyní už stačí povařit jen tak dlouho, dokud se sýry nerozpustí. Krok 8: Také je možné ještě dosolovat a dopřepřovat, pokud je omáčka planější. Zahušťovat není třeba, rozmixovaná brokolice to docela dobře zvládne sama.
Zveřejněno 11. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EXZ
Moje poznámka
Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EXZ
Nejnovější recepty
Krkovička s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Nutellové brownies
Přidáno před 7 hodinami
Jehněčí kýta na pivě
Přidáno před 15 hodinami
Marmeláda z dýně
Přidáno před 20 hodinami
Hruškový špaldový perník
Přidáno před 21 hodinami
Knedlíky se slaninou a houbami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové taštičky s povidly a ořechovou omáčkou
Mamkanamka před 38 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
PetaP před 1 hodinou
Jáhlová kaše s mákem
tejaja před 1 hodinou
Těstoviny se špenátem
Palenka před 2 hodinami
Přesnídávka jablečná
Chelsinka před 5 hodinami
Dýňové rizoto pro nejmenší
ZuzkaBob před 9 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
rostislav949 před 12 hodinami
Čertovy houby
Sahula před 15 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Vierunkaa před 15 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
fettuccine recepty,
fettuccine zampiony vajicka
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hladká celozrnná,
vejce,
sůl,
brokolice,
gorgonzola,
sýr gran moravia,
voda,
smetana na vaření,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (2)