Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 533 kJ / 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,37 g |
Tuky | 0,48 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 97,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale nevaříme, perlíme cca 2 minuty. Přidáme med.
Krok 2: Švestky nakrojíme tak, aby šla vyndat pecka, ale aby švestka zůstala v celku. Do každé švestky dáme oněch zbylých 12 kousků koření hřebíček a badyán. Naložíme do marinády, musí být ponořené a necháme odležet ideálně přes noc, jinak alespoň 3 hodiny.
Krok 3: Poté vyndáme, napíchneme na jehlici, jako špíz a položíme na rozpálený gril, kde je obracíme. Grilujeme cca 10-15 minut. Jsou výborné jako chuťovka, k pečeným masům apod.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinované švestky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVWn
Moje poznámka
Marinované švestky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVWn
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 4 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 7 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 11 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 58 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 1 hodinou
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 3 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 4 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 6 hodinami
Tématické fráze:
jugoslávská švestka,
svestky na grilu,
marinované švestky,
svestka jugoslavska,
svestky na gril,
jak rozdrtit švestky,
recept na víno ze švestek,
jugoslavske svestky,
svestka na gril,
švestky na grily,
recepty na švestky,
švestka na grilu,
švestky + koření,
marynovane švestky,
velke švestky,
recept marinovane svestky,
grilované švestky,
kompot z jugoslávských švestek,
recepty švestky velké,
svestky jugoslávská
Suroviny:
švestky,
koření hřebíček,
badyán,
kůra citronová,
med,
víno červené suché
Komentáře (20)
magdalenka: nám to chutnalo, nezdálo se to nikomu přehnané. Naopak, ještě jsem dostala návrh, abych takto ochucené švestky zabalila i jako plněné tvarohové knedlíky