 
		
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 297 kJ / 4 851 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 146,43 g | 
| Tuky | 227,20 g | 
| Vláknina | 9,14 g | 
| Cholesterol | 1,28 g | 
| Sodík | 922 mg | 
| Sůl | 1,69 g | 
| Sacharidy | 550,58 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Připravte si formu o průměru 22 cm.
	Krok 2: Sušenky rozdrobte na drť. Smíchejte je s rozehřátým máslem, rozložte je na dno a po stranách formy a utlačte lžičkou. Formu vložte na 30 minut do ledničky.
	Krok 3: Předehřejte troubu na 170°C.
	Krok 4: Tvaroh vložte do mísy. Přidejte cukr a vyšlehejte hladkou směs. Zašlehejte citronovou šťávu a postupně přidávejte vejce. Vše důkladně vyšlehejte.
	Krok 5: Tvarohovou směs vyklopte do formy. Formu vložte do trouby a koláč pečte 60 minut. Poté vyjměte a při pokojové teplotě nechte koláč zcela vychladnout. Nakonec jej vložte na 3 hodiny do ledničky.
	Krok 6: Připravte si citronovou polevu. Do mísy nasypejte cukr a vlijte kondenzované mléko a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté vmíchejte citronovou kůru a šťávu.
Zveřejněno 5. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Citronový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ogA
Moje poznámka
					 
				
Citronový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ogA
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 6 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 7 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 8 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 8 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							citronové zákusky, 
						
						
							zakusek, 
						
						
							cheesecake top recepty citronový, 
						
						
							top zákusky, 
						
						
							nejlepší zákusky recepty, 
						
						
							zakusek bez mleka, 
						
						
							nejlepší recepty na zákusky, 
						
						
							českejt zakusek, 
						
						
							zákusky bez mleka, 
						
						
							recepty zakusky, 
						
						
							nejlepší zákusky, 
						
						
							nejlepší zákusek, 
						
						
							zakusek z kondenzovaneho mleka, 
						
						
							top 10 zákusky recepty, 
						
						
							česke recepty zakusky a podobné, 
						
						
							zákusky citron, 
						
						
							zákusky s citronem, 
						
						
							zakusek cheesecake, 
						
						
							nejlepší český zákusek, 
						
						
							top recepty zákusky
						
					
						Suroviny:
						
							sušenky máslové, 
						
						
							máslo, 
						
						
							tvaroh měkký, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mléko kondenzované, 
						
						
							citron, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							máta, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
 
	 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (8)
Tato diskuze asi směřuje do nikam
Mně se "cheesecake" taky nelíbí, ale u tohoto typu zákusků je to zažité označení. Podobně jako, bohužel, nadužívaný název "carpaccio". Oč světověji zní "Carpaccio z červené řepy" na rozdíl od řepáckého "Nakrájená řepa", že
Do polevy by šlo asi použít i SALKO (zahuštěné slazené plnotučné mléko) Má skoro stejně cukru jak uvedeno v rcp a asi by to zjednodušilo (ale asi i prodražilo) přípravu