Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 362 kJ / 1 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,38 g |
Tuky | 58,60 g |
Vláknina | 13,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 310,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, cukru, droždí a trochu mouky zaděláme kvásek, necháme ho 20-30 minut vykynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, listy česneku přidáme až ke konci hnětení. Po vykynutí těsta (asi hodina) ho propracujeme a rozdělíme na 8 dílů = 8 budoucích žabek.
Krok 2: Z každého kousku těsta odkrojíme dva malé, na oči – ty v rukou zakulatíme. Z velkého kousku uválíme pramen, obtočíme ho kolem půlky párku a na obou stranách smáčkneme do špiček – koutky žabí hubičky.
Krok 3: Uložíme na plech, přiložíme očka a všechny žáby tak necháme nakynout. Před pečením ještě jehlou párky několikrát propíchneme, aby v troubě nepraskly. Pečeme ve vyhřáté troubě (180°C/asi 20 minut), před pečením potřeme. Potírala jsem vodou, proto jsou žabky hodně světlé, lépe by bylo potírat směsí vejce s vodou.
Krok 4: Hotovým žábám můžeme před podáváním kečupem nebo hořčicí namalovat očka a třeba i "hubiny".
Zveřejněno 17. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žáby…žabky…..
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L23v
Moje poznámka
Žáby…žabky…..
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L23v
Nejnovější recepty
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Cuketové krokety
Přidáno před 3 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno před 15 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Líné koláče
Přidáno 18. 8. 2025 05:03:01
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Nikaba před 27 minutami
Klasické palačinky
Zbynek Hladik před 33 minutami
Italská čočková polévka
poirotka před 1 hodinou
Dršťková polévka z předvařených drštěk
OstapBender před 2 hodinami
Ostružinový koláč s tvarohem
Kopici před 2 hodinami
Koláč s blumami a mandlovou drobenkou
DVJU7 před 4 hodinami
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 11 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 11 hodinami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 12 hodinami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak namalovat žábu,
namalovat žábu,
recept žabky,
žaby tlamičky,
zaby z těsta,
zaby recept,
male slane zabky,
žaby,
zaby recepty,
i dnes 18.4.2015 recepty,
jak lehce namalovat žábu,
kynute zabky,
recept na zaby,
jak uvařit žábu,
jak namalovat rybu,
slane male zabky,
zaby hubicky,
slane zabky,
žaba s těsta,
jak jehce namalovat žabu
Suroviny:
voda,
olej,
cukr,
sůl,
mouka,
droždí,
list medvědího česneku,
párky
Komentáře (33)
Očka z oliv, obrácených dírkama nahoru vypadají mnohlem lépe, než s kečupem...připadá mi, že se vaše žabky doopravdy koukají
Pozdravuj ode mě obě holčičky, prosím!
Vsadila bych se, že už přemýšlíš i o tom, že příště žabičky budou zelené! (s rozmixovaným medvědem).
Teď se alespoň ve fázi rozpracovanosti na nás dívají ze zelené podložky jako z pěkně zarostlého rybníčka.
Medvěda nemaje, vyzkouším kopřivy.
Diky!
K receptu nejsou žádné komentáře.