Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Postup přípravy
Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. Krok 2: 1 lžičku želatiny dáme do studené vody a necháme naboptnat, jakmile bude mít smetana 60°C přidáme želatinu a pořádně promícháme, nalijeme do formiček a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Krok 3: JAHODOVO-MEDOVÝ TATARÁČEK:
Čerstvé jahody očistíme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme lžičku medu a citronovou šťávu, dáme do chladu. Krok 4: MANGOVÝ A JAHODOVÝ COULIS:
Mango očistíme, nakrájíme na větší kousky, podlijeme vodou a dáme vařit, přidáme cukr a citronovou štavu, až bude měkké rozmixujeme, přecedíme, necháme vychladnout a nejlépe dáme do dávkovacích lahviček. Krok 5: Mražené jahody podlijeme vodou, přidáme cukr a citronovou štavu a pokračujeme stejně jako u manga (coulis můžete udělat i z jiného ovoce). Krok 6: PRACH Z POMERANČŮ:
Vymačkáme šťávu z pomerančů (tu můžeme vypít) a kůru nakrájíme na větší kousky, uvaříme ve třech vodách po 5 minutách (5 minut vařit, scedit a dát vařit zase na 5 minut a takhle 3 x) rozprostřeme na pečící papír a dáme sušit na 110°C, poté rozmixujeme do prachu. Krok 7: Na ozdobu uděláme karamel (rozpustit cukr do hněda, pozor ať není tmavě hnědý, byl by pak hořký) a na pečící papír lžičkou uděláme mřížky apod. prostě podle vlastní fantazie. Mátou můžeme také dozdobit celý talíř.
Zveřejněno 11. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gPJY
Moje poznámka
Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gPJY
Nejnovější recepty
Burizonové kuličky
Přidáno před 7 minutami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 35 minutami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 17 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 18 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 3 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 5 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 5 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 13 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 15 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 16 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 16 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 17 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 18 hodinami
Tématické fráze:
coulis,
křenová panna cotta,
panna cotta matova,
mangove coulis,
mražené mango
Suroviny:
smetana,
lusk vanilkový,
cukr krystal,
želatina,
jahody čerstvé,
med,
citron,
mango,
jahody mražené,
pomeranče,
máta
Komentáře (2)