Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 695 kJ / 2 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,49 g |
Tuky | 25,19 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 376,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme máslo, podmáslí a zalijeme to převařenou vodou. Podmáslí neohříváme zvlášť, ani máslo nerozpouštíme. Když se naliji převařenou a trochu vychladlou vodu, necháme máslo samotné v ní roztát. Pak přimícháme lžičku medu.
Krok 2: Do velké mísy si dáme mouku, sůl a sušené droždí. Promícháme. Vlijeme teplou směs a přidáme vejce. Vypracujeme nelepivé, elastické těsto. Uložíme jej do tepla, bez průvanu a necháme nakynout (nechala jsem jen 30 minut).
Krok 3: Nakynuté těsto přeneseme na pomoučněnou pracovní desku a propracujeme rukama. Vyválíme na tloušťku asi 2 cm. Kulatou formičkou vykrajujeme pagáč. Pagáče ukládáme ne zcela těsně vedle sebe na olejem vymazaný plech a dáme do vypnuté trouby na 30 minut do kynout.
Krok 4: Pak je z trouby vyjmeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Troubu si vyhřejeme na 200°C. Když je dobře vyhřátá, vložíme plech s pagáči a teplotu snížíme někde mezi 180-200°C a pečeme 30 minut dohněda.
Zveřejněno 12. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebové pagáče s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PY8W
Moje poznámka
Chlebové pagáče s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PY8W
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 8 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 22 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina
tamarit před 22 minutami
Salát Coleslaw
LA.63 před 41 minutami
Okurková marmeláda se zázvorem
Slavista62 před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
MagdalenaPistkova1292012 před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 3 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 4 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
Slavista62 před 6 hodinami
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 7 hodinami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 13 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 15 hodinami
Tématické fráze:
pagáčky z podmaslí,
pagáče,
pečivo z podmáslí,
podmáslové pagáče,
placky z podmáslí,
pagáčky s podmáslím,
jak roztopit med,
pagáče recept soléné,
recepty s podmáslím,
pečivo,
recepty z podmáslí,
slané pečivo recepty,
recept na chleba z podmáslí bez droždí,
slané pečivo z podmáslí,
pagáče recept,
ci je pagáče,
škvarkové pagáčky z s podmáslím,
škvarkové pagáčky s podmáslím,
co jsou pagáče,
slané pečivo z podmáslí recepty
Suroviny:
voda,
podmáslí,
sůl,
vejce,
máslo,
med,
mouka hladká,
mouka celozrnná,
droždí sušené,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (16)
v mém podání jsou to sice spíše frgály
akorát příště přidám sole, jak by řekl Jirka B.
bodík už jsem dala, tak posílám aspoň obrázky a díky