Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 695 kJ / 2 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,49 g |
Tuky | 25,19 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 376,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme máslo, podmáslí a zalijeme to převařenou vodou. Podmáslí neohříváme zvlášť, ani máslo nerozpouštíme. Když se naliji převařenou a trochu vychladlou vodu, necháme máslo samotné v ní roztát. Pak přimícháme lžičku medu.
Krok 2: Do velké mísy si dáme mouku, sůl a sušené droždí. Promícháme. Vlijeme teplou směs a přidáme vejce. Vypracujeme nelepivé, elastické těsto. Uložíme jej do tepla, bez průvanu a necháme nakynout (nechala jsem jen 30 minut).
Krok 3: Nakynuté těsto přeneseme na pomoučněnou pracovní desku a propracujeme rukama. Vyválíme na tloušťku asi 2 cm. Kulatou formičkou vykrajujeme pagáč. Pagáče ukládáme ne zcela těsně vedle sebe na olejem vymazaný plech a dáme do vypnuté trouby na 30 minut do kynout.
Krok 4: Pak je z trouby vyjmeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Troubu si vyhřejeme na 200°C. Když je dobře vyhřátá, vložíme plech s pagáči a teplotu snížíme někde mezi 180-200°C a pečeme 30 minut dohněda.
Zveřejněno 12. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebové pagáče s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PY8W
Moje poznámka
Chlebové pagáče s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PY8W
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 16 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 18 minutami
Výborné lasagne
Nela20 před 24 minutami
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 36 minutami
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 40 minutami
Netradiční pečená krkovička
M_J_aeden před 50 minutami
Univerzální kynuté těsto sladké
hskarecka před 53 minutami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Babidasa před 2 hodinami
Karbanátky z vařeného kuřecího masa
Markeeta před 2 hodinami
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 2 hodinami
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
pagáčky z podmaslí,
pagáče,
pečivo z podmáslí,
podmáslové pagáče,
placky z podmáslí,
pagáčky s podmáslím,
jak roztopit med,
pagáče recept soléné,
recepty s podmáslím,
pečivo,
recepty z podmáslí,
slané pečivo recepty,
recept na chleba z podmáslí bez droždí,
slané pečivo z podmáslí,
pagáče recept,
ci je pagáče,
škvarkové pagáčky z s podmáslím,
škvarkové pagáčky s podmáslím,
co jsou pagáče,
slané pečivo z podmáslí recepty
Suroviny:
voda,
podmáslí,
sůl,
vejce,
máslo,
med,
mouka hladká,
mouka celozrnná,
droždí sušené,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (13)
v mém podání jsou to sice spíše frgály
akorát příště přidám sole, jak by řekl Jirka B.
bodík už jsem dala, tak posílám aspoň obrázky a díky