Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestový koláč s riccotou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 393 kJ /
1 289 kcal
Bílkoviny87,92 g
Tuky89,32 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 703 mg
Sodík 2,85 g
Sůl7,10 g
Sacharidy31,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve oloupeme chřest. U zeleného jsem nechala hlavičku a bílý jsem jen zlehka oloupala. Konce seřízneme. Dáme vařit vodu, kam jsem dala trochu cukru, soli a šťávu z půlky citronu. Chřest vaříme asi 5 minut. Pak ho dáme zchladit do připravené studené vody. Krok 2: Do mísy připravíme smetanu, riccotu, žloutky a promícháme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou z půlky citronu. Připravíme si zapékací formu a vyložíme ji pečícím papírem. Nandáme vyválené těsto a propícháme vidličkou na pár místech. Krok 3: Poklademe pokrájenou jarní cibulkou a nakrájeným bílým chřestem. Zalijeme smetanovou náplní a místy vpíchneme šunku. Zelený chřest hezky naskládáme vedle sebe a zapečeme. Pečeme asi 15 minut a pak posypeme parmazánem. Krátce ještě zapečeme a necháme vychladnout.

Zveřejněno 1. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0B53

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0B53

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
chřestový koláč, slaný koláč z riccoty, slaný koláč s chřestem a ricottou, vaříme s ricotou, kolac s ricotou, koláč s chřestem, koláč recepty z bílého zeleného chřestu, chřestový koláč recept, slany kolac s ricotou a chrestem, z riccoty, náplň z riccoty na slaný koláč, slaný koláč s ricotou, chřestový koláč s ricottou, baby chřest

Suroviny:
těsto křehké, sýr ricotta, smetana zakysaná, šunka sušená, žloutek, chřest bíly, chřest, parmazán, sůl, pepř, kůra citronová, cukr, sůl, šťáva citronová, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu