Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 299 kJ / 788 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 13,51 g | 
| Tuky | 77,60 g | 
| Vláknina | 1,47 g | 
| Cholesterol | 459 mg | 
| Sodík | 162 mg | 
| Sůl | 0,41 g | 
| Sacharidy | 8,85 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Veškerou zeleninu si očistíme.
	Krok 2: Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe.
	Krok 3: Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití. 
Květák rozšťoucháme s troškou vývaru a můžeme dochutit prolisovaným česnekem. Krok 4: Na dno vymaštěné misky vložíme kapustové listy, pak květákovou kaši.
Pokapeme olejem, posypeme nakrájeným pórkem a řapíkatým celerem. Krok 5: Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Po této době zalijeme rozšlehanou smetanou s vejcem.
Upečeme do zrůžovění.
Květák rozšťoucháme s troškou vývaru a můžeme dochutit prolisovaným česnekem. Krok 4: Na dno vymaštěné misky vložíme kapustové listy, pak květákovou kaši.
Pokapeme olejem, posypeme nakrájeným pórkem a řapíkatým celerem. Krok 5: Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Po této době zalijeme rozšlehanou smetanou s vejcem.
Upečeme do zrůžovění.
Zveřejněno 3. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zapékaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnE6
Moje poznámka
					
				
Zapékaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnE6
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zapekana zelenina, 
						
						
							zapékáná zelenina recepty, 
						
						
							zapékaná zelenina recept, 
						
						
							recept na zapékanou zeleninu, 
						
						
							zapékaná a zelenina, 
						
						
							azet.sk email, 
						
						
							zelenina zapékaná, 
						
						
							grilovaná zelnina, 
						
						
							grilovaná zelnina recept, 
						
						
							zelnina v soli, 
						
						
							zapekaná zelenina v troubě, 
						
						
							recept zapékaná zelenina, 
						
						
							zapikaná zelenina recept, 
						
						
							zepekaná zelenina recept, 
						
						
							zapekwna zelenina recept, 
						
						
							zapečená zelenina -růžičková kapusta, brokolice, porek  recept, 
						
						
							recepty se zapekanou zeleninou, 
						
						
							zapékaná zelenina bez masa, 
						
						
							zapekénaá zelenina, 
						
						
							jak zapékat zeleninu
						
					
						Suroviny:
						
							listy kapustové, 
						
						
							květák, 
						
						
							celer řapíkatý, 
						
						
							pórek, 
						
						
							pažitka, 
						
						
							chilli paprika čerstvá, 
						
						
							libeček, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							květ muškátový, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							pepř, 
						
						
							tymián, 
						
						
							sůl, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							libeček, 
						
						
							voda, 
						
						
							česnek, 
						
						
							šlehačka, 
						
						
							vejce, 
						
						
							vývar z květáku
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (16)
Terezka ti bude neskonale vděčná
Spagetka, neboj sa , urobím si to presne podľa tvojho receptu a na mäso zabudnem