Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 356 kJ / 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,43 g |
Tuky | 2,30 g |
Vláknina | 2,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 111 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 184,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty pak nakrájíme na slabé plátky (3 mm). Plátky rozložíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou.
Krok 2: V misce smícháme škrob, mouku a kypřící prášek. Přiléváme sodovku a nožem promícháváme aby vzniklo hustší těstíčko.
Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej. Plátky květáku obalíme v těstíčku a smažíme. Asi 2 - 3 minuty z každé strany - dokřupava. Vyndáme na ubrousek a odsajeme přebytečný tuk. Na závěr osolíme. Majonézu promícháme s wasabi a citronovou šťávou (obojí podle vaší chuti). Podáváme s bramborem.
Zveřejněno 10. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková tempura
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nk5p
Moje poznámka
Květáková tempura
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nk5p
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 8 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno 16. 9. 2025 14:02:01
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 29 minutami
Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší
jana1974 před 1 hodinou
Knedlíčky gyoza plněné mletým masem
Tomas21 před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Dreamer_Mike před 2 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 3 hodinami
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 3 hodinami
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 3 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 5 hodinami
Tématické fráze:
tempura recept,
tempura,
recepty květák karbanátky apetit,
recept tempura,
recepty z kvetaku,
co je tempura,
těstíčko tempura,
recept tempura skrob,
těstíčko tempura s práškem do pečiva,
timpura recept,
obalený plátek květáku,
tempura v troubě,
květáková majonéza,
recepty tempura,
kvetak pousti vodu,
květák v tempura těstíčku,
smažený květák tempura,
kytka ze smaženého květáku
Suroviny:
romanesko,
škrob kukuřičný,
mouka hladká,
kypřící prášek,
sodovka,
vločková sůl,
olej,
wasabi majonéza,
majonéza,
pasta wasabi,
šťáva citronová
Komentáře (6)
Mě tento druh chutná víc, protože mi chuť přijde jako mezi květákem a smaženým sýrem.
Solím až nakonec, protože když osolím květák, tak pouští vodu.
Romanesco vypadá moc hezky, jako kytka, a mně by bylo líto zakousnout se do něj. Já ho zatím neochutnala, i když jsem na něj v obchodě už několikrát narazila. Jakou má chuť - spíš jako květák nebo brokolice?
Vašíku, proč solíš kousky až po usmažení? Já květák solím před obalováním.