Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 230 kJ / 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,97 g |
Tuky | 42,18 g |
Vláknina | 6,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,79 g |
Sůl | 4,22 g |
Sacharidy | 29,17 g |
Postup přípravy
Předehřejte si gril v troubě na cca 140°C (vyšší teplota by vám rybu spálila). Rybu přendejte z marinády do malého pekáčku či zapékací nádoby a připravte si kousek alobalu, kterým zakryjete vršek pekáčku. Nyní ale ještě rybu budete potírat glazurou, tak zatím pekáček nezakrývejte na pevno. Krok 2: Zbylou marinádu přelejte do menšího kastrůlku a dejte za častého míchání přiveďte k varu na sporáku. Stáhněte výkon sporáku na menší výkon a míchejte doopravdy dobře, aby se vám glazura, která začíná karamelizovat varem nepřichytila ke dnu kastrolu. Vařte cca 6-7 minut do zhoustnutí. Krok 3: Vytvořenou glazurou štětcem či mašlovačkou potřete zvrchu porce ryby. Pak zakryjte pekáček s rybou alobalem a dejte pod gril na cca 3-4 minuty. Pekáček vyndejte z trouby, odkryjte a rybu znovu potřete glazurou. Opět zakryjte a dejte pod gril. Tento proces opakujte až do doby, dokud maso ryby nebude snadno oddělitelné vidličkou. Potírala jsem maso celkem 3x. Ale to hodně záleží na tloušťce filetu. U vyšších filetů bude možná třeba potřít vícekrát. Dejte na svou intuici, prosím
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos glazovaný v černém pivě se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxwz
Moje poznámka
Losos glazovaný v černém pivě se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxwz
Nejnovější recepty
Uzené maso s fazolkami a brynzovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Balkánský lilek
Přidáno před 3 hodinami
Plněné cuketové květy se špagetami carbonara
Přidáno před 3 hodinami
Falešná dršťková polévka z růžovek
Přidáno před 3 hodinami
Polévka s cuketovými květy
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohový dezert
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Comtessa de noir - luxusní bábovka
Pavlusa1 před 21 minutami
Mrkvové sušenky
Zuzana.V. před 2 hodinami
Domácí bramborové gnocchi
Tynaja před 3 hodinami
Báječný jablečný koláč
Noumik před 4 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
MartinaDvorakova před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
vladfi před 4 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Klarinet před 5 hodinami
Makovník se švestkami a drobenkou
dexulka před 5 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Olivia1991 před 5 hodinami
Bramborové knedlíky s uzeným masem a kysaným zelím
EllynkaJ2 před 5 hodinami
Tématické fráze:
glazované ryby,
glazovaný bůček,
co je to glazované ryby,
recept na lososa se zazorem,
co je to glazované ryby ?,
glazovany ryba,
ryby glazovane,
vepřový bůček glazovaný medem a černým pivem,
černý losos recept,
pecena krkovicka glazovana medem a pivem
Suroviny:
losos,
olej olivový,
pivo černé,
omáčka sojová,
česnek,
zázvor čerstvý,
cukr hnědý,
semínka sezamová,
cibulka jarní
Komentáře (1)