Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 230 kJ / 533 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,97 g |
| Tuky | 42,18 g |
| Vláknina | 6,69 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,22 g |
| Sacharidy | 29,17 g |
Postup přípravy
Předehřejte si gril v troubě na cca 140°C (vyšší teplota by vám rybu spálila). Rybu přendejte z marinády do malého pekáčku či zapékací nádoby a připravte si kousek alobalu, kterým zakryjete vršek pekáčku. Nyní ale ještě rybu budete potírat glazurou, tak zatím pekáček nezakrývejte na pevno. Krok 2: Zbylou marinádu přelejte do menšího kastrůlku a dejte za častého míchání přiveďte k varu na sporáku. Stáhněte výkon sporáku na menší výkon a míchejte doopravdy dobře, aby se vám glazura, která začíná karamelizovat varem nepřichytila ke dnu kastrolu. Vařte cca 6-7 minut do zhoustnutí. Krok 3: Vytvořenou glazurou štětcem či mašlovačkou potřete zvrchu porce ryby. Pak zakryjte pekáček s rybou alobalem a dejte pod gril na cca 3-4 minuty. Pekáček vyndejte z trouby, odkryjte a rybu znovu potřete glazurou. Opět zakryjte a dejte pod gril. Tento proces opakujte až do doby, dokud maso ryby nebude snadno oddělitelné vidličkou. Potírala jsem maso celkem 3x. Ale to hodně záleží na tloušťce filetu. U vyšších filetů bude možná třeba potřít vícekrát. Dejte na svou intuici, prosím
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos glazovaný v černém pivě se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxwz
Moje poznámka
Losos glazovaný v černém pivě se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxwz
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
Stellinkaa před 15 minutami
Vánočka III
SenBri před 36 minutami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 36 minutami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 57 minutami
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 1 hodinou
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 2 hodinami
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 2 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 4 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 4 hodinami
Tématické fráze:
glazované ryby,
glazovaný bůček,
co je to glazované ryby,
recept na lososa se zazorem,
co je to glazované ryby ?,
glazovany ryba,
ryby glazovane,
vepřový bůček glazovaný medem a černým pivem,
černý losos recept,
pecena krkovicka glazovana medem a pivem
Suroviny:
losos,
olej olivový,
pivo černé,
omáčka sojová,
česnek,
zázvor čerstvý,
cukr hnědý,
semínka sezamová,
cibulka jarní
Komentáře (1)