Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 786 kJ / 1 383 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,50 g |
| Tuky | 39,00 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,20 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 219,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: ze surovin na preferment umícháme hladké těstíčko, které necháme zakryté asi 10-12 hodiny kynout.
Krok 2: Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho kynout přibližně 60-100 minut.
Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečící fólií a znovu necháme nakynout. Pak potřeme lehce česnekem, tenčí vrstvou suga, posypeme oreganem nebo bazalkou, poklademe tenkými kolečky omytého lilku a zapečeme ve vyhřáté troubě (220-230°C). Krok 3: Téměř upečenou pizzu ještě z trouby vytáhneme, poklademe mozzarellou a dopečeme.
Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečící fólií a znovu necháme nakynout. Pak potřeme lehce česnekem, tenčí vrstvou suga, posypeme oreganem nebo bazalkou, poklademe tenkými kolečky omytého lilku a zapečeme ve vyhřáté troubě (220-230°C). Krok 3: Téměř upečenou pizzu ještě z trouby vytáhneme, poklademe mozzarellou a dopečeme.
Zveřejněno 1. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilková pizza s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qnN0
Moje poznámka
Lilková pizza s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qnN0
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
lilková pizza
Suroviny:
voda,
mouka chlebová pšeničná,
droždí,
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
sugo,
lilek,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
sýr mozzarella
Komentáře (4)