Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 235 kJ / 2 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,20 g |
Tuky | 50,71 g |
Vláknina | 15,28 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 432,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
(Rozhodnete-li se zadělat těsto bez omládku, z části odměřené vody rozmícháte asi lžíci cukru, trošku mouky a všechno droždí na řidší těstíčko a to necháte 20 minut kynout. Pak přidáte zbytek surovin a vymísíte těsto.) Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vypracujeme hedvábné těsto a necháme ho asi 70-90 minut kynout – během té doby ho dvakrát lehce propracujeme. Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme bulku a tu rozválíme na placku o průměru přibližně 10 cm.
Každou placku omočíme v rozpuštěném másle a naskládáme je do máslem vymazané dortové formy podle fotografie. Krok 4: Necháme je nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (170-180°C/přibližně 35-40 minut).
Upečené vyndáme z trouby, necháme prochladnout a teprve pak vytáhneme z formy. Na talíři můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
(Rozhodnete-li se zadělat těsto bez omládku, z části odměřené vody rozmícháte asi lžíci cukru, trošku mouky a všechno droždí na řidší těstíčko a to necháte 20 minut kynout. Pak přidáte zbytek surovin a vymísíte těsto.) Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vypracujeme hedvábné těsto a necháme ho asi 70-90 minut kynout – během té doby ho dvakrát lehce propracujeme. Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme bulku a tu rozválíme na placku o průměru přibližně 10 cm.
Každou placku omočíme v rozpuštěném másle a naskládáme je do máslem vymazané dortové formy podle fotografie. Krok 4: Necháme je nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (170-180°C/přibližně 35-40 minut).
Upečené vyndáme z trouby, necháme prochladnout a teprve pak vytáhneme z formy. Na talíři můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 17. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sloní uši
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKry
Moje poznámka
Sloní uši
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKry
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 4 minutami
Babiččina kulajda
rapav před 22 minutami
Loštické kuře
Sahula před 1 hodinou
Ledvinky po uhersku
Sahula před 1 hodinou
Ledvinky na paprice
Sahula před 1 hodinou
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 4 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 4 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 4 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 5 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 5 hodinami
Tématické fráze:
sloní ucho recept,
sloni usi,
sloní uši recept,
sloní ucho,
recept na sloní ucho,
recept sloní uši,
zákusek sloní ucho,
recept sloní ucho,
buchta sloní ucho,
sloni ucho buchta,
rezy sloni ucho,
recept na sloni usi,
buchta sloní oko,
moučník sloní ucho,
dort sloni ucho,
sloni ucho moucnik,
moučník sloní uši,
recept sloní ucho fotografie,
zákusek sloní uši,
buchtami sloni ucho
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
sladěnka,
droždí,
voda,
máslo,
cukr,
šťáva citronová,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
sůl,
máslo,
vejce,
mandle plátkové
Komentáře (9)
Vykyne to pak ve vypnuté pekárně.