Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie641 kJ /
153 kcal
Bílkoviny11,20 g
Tuky5,93 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy10,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití. V tom případě vývar vaříme tak hodinu, hodinu a půl. Maso, které jsme vyjmuli po uvaření vývaru, obereme od kostí. Mrkev z vývaru nakrájíme nadrobno. Krok 2: Do vývaru, z něhož má vzniknout polévka, dáme maso a mrkev, přivedeme k varu a stáhneme teplotu na mírnou. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku a špetku chilli. Pokud máte v kořenáči tymián, ze dvou až tří stvolů odrhneme lístky a přidáme do polévky. A máme akorát tak čas na přidání vlasových nudlí. Ještě chvilku povaříme. Krok 3: Květákové růžičky vaříme dobrých 5 minut v osolené vodě, aby změkly, pak je vyjmeme a dáme do studené až ledové vody, ochladíme a vyjmeme. Krok 4: Do talíře dáme blanšírované růžičky květáku a přelijeme polévkou.

Zveřejněno 8. 6. 2016

Poznámka autora mojetara

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBzp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBzp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dochuceni vyvaru, dochucení kuřecího vývaru, květákový vyvar, príprava kuřecího vývaru

Suroviny:
vývar kuřecí, vývar, pažitka, tymián, maso kuřecí, nudle vlasové, květák, vločky chilli, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu