Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku
Krkovička, brambory a cibule - tři základní suroviny, ze kterých vykouzlíme výborný oběd. Můžeme experimentovat s bylinkami i kořením, fantazii se meze nekladou. Vůbec nejlépe pokrm chutná, když celý pekáček nachystáme den předem - chutě se propojí a maso bude ještě křehčí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 554 kJ / 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,94 g |
Tuky | 1,15 g |
Vláknina | 26,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 56 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 124,20 g |
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na půlkolečka o síle přibližně 0,5 cm, cibuli na půlměsíčky. Pekáček vyložíme pečicím papírem. Brambory s cibulí promícháme v misce s kořením, solí, pepřem a sladkou paprikou. Pokud chystáme pekáček den předem, promícháme okořeněné brambory s trochou oleje aby neztmavly. Krok 2: Na dno pekáčku rozložíme polovinu okořeněných brambor, na ně položíme plátky masa a navrstvíme zbytek brambor, na které položíme čerstvé bylinky. Krok 3: Pekáček zakryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme ho do trouby. Pečeme při 200 °C po dobu cca 1,5 hodiny, do změknutí masa a brambor. Ke konci pečení poklici sundáme a dopečeme do zlatova. Krok 4: Podáváme se zeleninou, nebo se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 21. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j9PR
Moje poznámka
Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j9PR
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
maso s brambory v jednom,
pečené brambory s krkovičkou,
bylinkové brambory s krkovickou,
maso a brambory z jednoho pekáče,
maso a brambory v jednom pekáči,
brambory s masem z jednoho hrnce,
maso a brambory v jednom hrnci,
brambory a maso z jednoho pekáče,
maso s bramborem v jednom pekáči,
brambory pečené s krkovičkou,
brambory s masem v jednom pekáči,
brambory a maso v jednom pekaci,
brambory s masem na jednom pekáči,
pečené brambory se zelím a krkovičkou,
maso a brambory jednom v hrnci,
brambory maso v jednom pekáči,
maso v jednom pekáči,
vepřové maso v jednom hrnci,
maso s bramborami z jednoho hrnce,
maso a brambory z jednoho pekáčku
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
cibule,
brambory,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
tymián,
libeček,
šalvěj
Komentáře (26)
Měj se moc hezky
Děkuji moc za pochvalu a za fotečku