Bramborové smaženky s houbami - recept herečky Jiřiny Bohdalové

Suroviny

750 g vařených brambor
2 vejce
sůl
polohrubá mouka podle potřeby
lžíce sádla
lžíce sekané cibule
trocha petrželky
2 lžíce nakrájených hub (sušených, povařených)
1 vejce nebo 2 bílky
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibuli. Pak ze všech surovin připravíme těsto.

  2. Vyválíme z něj váleček asi 6 cm v průměru, nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné, obalíme v bílcích a strouhance. Osmažíme jako karbanátky. Jíme teplé i studené.

Komentáře k receptu Bramborové smaženky s houbami - recept herečky Jiřiny Bohdalové

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    MamlajdaD: Pozdravujem aj ja. ;-) Rada robím jednoduché, ale pritom chutné recepty. A to, čo som ešte nevarila, je pre mňa výzvou. ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD (autorka receptu)

    tejaja (moderátorka): Děkuji za vyzkoušení receptu ;-):-8 a samosebou, že jsem moc ráda, že recept nezklamal a jídlo ti chutnalo! :-K Taky posílám virtuální dík za recept i paní Jiřince Bohdalové)! Jen lituji, že bydlíš tak daleko, a nebo že technika ještě není tak dokonalá, aby se dala teleportovat ochutnávka! ;-):-8:-D Za fotoky jsem moc vděčná, ten recept hned vypadá náramně jedle! Fotky máš i s fotopostupem jako vždy pěkné! <3:yes: Tak ještě jednou za vyzkoušení a fotky tisíceré díky a měj se moc hezky! Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Výborné. :yes: Huby som nevarila, ale podusila chvíľku na cibuľke. Chutnalo, určite zopakujem. :-8;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD (autorka receptu)

    rihana: Děkuji za milý komentář! :-8:-K Pokud zkusíš, budu ráda, když napíšeš, jak ti chutnalo. ;-) Zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Mám ráda krátké, jednoduché recepty. Tento určitě vyzkouším. :-8

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD (autorka receptu)

    Eja57: Ta vejce v "těstě" byly i v originále, já přidala jen to vejce (nebo bílky) + strouhanku na obalování, které v originále v ingrediencích nebyly, ale o obalování před smažením se paní Bohdalová zmiňuje. Měnit těsto bych si nedovolila, to už by pak nebyl tak docela recept Jiřinky Bohdalové. ;-):-8 Ale víš, že pokud změníš recept podle sebe, tak já tomu spíše fandím, recept přece není dogma nebo soudní spis, kde jsou na všechno paragrafy. Tak když to zkusíš, třeba buseš mít úspěch! :-8 Jestli ano, tak pak písni, jo? ;-) :yes: ;-) :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    MamlajdaD: Tvoje odpověď mě dost zaujala...sice recepty slavných osobností neměníš, ale sama říkáš, že v původním receptu vejce ve hmotě a strouhanka na obalení nejsou..no možná v tom je fígl původního receptu...schválně vyzkouším, hmota by podle mne bez vejce držet mohla a obalením v bílku bez strouhanky by to to mělo víc charakter té smaženky jak je v názvu...

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD (autorka receptu)

    Eja57: Děkuji za komentář. :-) Jak už ses mohla vícekrát přesvědčit, texty receptů od známých osobností neměním, dovolila jsem si pouze doplnit seznam ingrediencí o vejce a strouhanku na obalení, které paní Bohdalová zřejmě považovala za samozřejmé. Někdy je to fakt těžké. :-) Tak si tedy přeji, aby si případná nezkušená kuchařinka přečetla i diskuzi. ;-) Jen mi vadí nedostatek sušených houbiček, to by byl recept i s fotkou. Ten recept vypadá dost dobře a je přitom jednoduchý. Jako večeři s hrnkem čaje, nebo jako přílohu k masu nebo zelenině bych to hned brala. Možná zkusím ze žampíků. Tak dík a moc zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Cibuli předpokládám necháme vychladnout? A s těstem pracujeme rychle aby nezačalo řídnout? Začátečník by možná nevěděl...
    Hezká příloha ke špenátu třeba...

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborové smaženky plněna sekaná podle bohdalové