Suroviny
Porce: 8 velkých porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 964 kJ / 4 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,44 g |
Tuky | 242,88 g |
Vláknina | 16,95 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 307 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 493,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny (pokojové teploty) smícháme v těsto. Nalijeme ho do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Krok 2: Kompotované jahody necháme v sítku okapat a obalíme v kokosu. Poklademe jimi povrch moučníku.
Krok 3: Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut při teplotě cca 170 stupňů.
Krok 4: Začneme ručním šlehačem šlehat 1 bílek se dvěma lžícemi krupicového cukru a šleháme, dokud hmota není hustá. Až je hustá, přimícháme mezi prsty jemně rozemnuté malé množství sušených levandulových květů. Mezitím se moučník v klidu peče.
Krok 5: Poté špejlí zkusíme, zda je již upečeno - cca za 25 minut to zkusíme a pokud je pečeno, pak rychle stěrkou naneseme ušlehaný bílek s cukrem, do kterého je jemně vmícháno malé množství levandulových sušených květů. Necháme ještě chvíli péci, vybereme z trouby, necháme chladit a teprve potom moučník přendáme z formy či plechu na talíř. Na závěr mírně pocukrujeme levandulovým cukrem, ale jen trošičku.
Zveřejněno 23. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník Manon Lescaut
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVp1
Moje poznámka
Moučník Manon Lescaut
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVp1
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 20 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno 30. 5. 2025 15:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
BarboraToni před 11 minutami
Polévka frankfurtská s párkem a bramborem
smidrs před 32 minutami
Smetanovo-ořechová bábovka s jablky
Ennia před 34 minutami
Falešný španělský ptáček
Skrabi před 40 minutami
Masopustní koblihy od babičky
Skrabi před 41 minutami
Ondráš pečený v troubě
Skrabi před 42 minutami
Jemné a nadýchané lívance
Skrabi před 43 minutami
Pražské koláče podle Mirky
Skrabi před 44 minutami
Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
Andaluzie před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Tynaja před 2 hodinami
Tématické fráze:
plzen.rozhlas.cz recepty,
recepty moučníků z vaječných bílků,
levandulový moučník,
levandulove moucniky,
moučník na sobotu,
moucnik z kompotovanych jahod,
moucnik z medu,
malý moucnik,
moucnik opera,
moučník se sušené šlehačky,
plzen.rozhlas.cz/babicka,
rozhlas cz plzen recepty,
muzika moučníky,
moucnik s kompotovanych jahody,
malý moučník recept,
kokos jahody moucnik,
levandule moucnik,
moučníky z kompotovaných jahod,
moučné penízky do polévky,
recept na opera moučníky
Suroviny:
mouka,
cukr krupice,
med,
vejce,
olej,
kokos strouhaný,
kůra citronová,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kompot jahodový,
kokos,
cukr krupice
Komentáře (14)
No, "Preji vam hezky den" mi zní lépe než "Mějte krásný den", že
Děkuji