Domácí jaternicový prejt
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy. Budete mít lahůdku, která na chlebu chutná stejně dobře, ne-li lépe, jak paštika.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 396 kJ / 5 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 056,15 g |
Tuky | 160,50 g |
Vláknina | 19,62 g |
Cholesterol | 2,00 g |
Sodík | 2,66 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 35,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme masox, část kuliček pepře, druhou část umeleme, všechny kuličky nového koření, hrst soli a opláchnuté maso. Uvaříme do měkka, nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku, společně s cibulí. Umeleme vše kromě jater.
Krok 2: Vývar přecedíme a vložíme do něj plátky veky. Dobře promáčenou veku umeleme, přidáme k masu společně se zbylým kořením a česnekem.
Krok 3: Dobře promícháme a ochutnáme, dochutíme a pak umeleme syrová játra. Vše smícháme dohromady a vložíme do pekáče vymazaného sádlem.
Krok 4: Pečeme až do zlaté kůrky. Zbytek zmrazíme v krabičkách.
Zveřejněno 22. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
Moje poznámka
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
Nejnovější recepty
Salát s chřestem a jahodami
Přidáno před 9 hodinami
Masové kuličky obalené v ostro-kyselé omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Smažený řízek podle babičky jednoho šéfkuchaře
Přidáno před 9 hodinami
Domácí třešňový sirup
Přidáno před 10 hodinami
Kynuté knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tuňáková pomazánka s tvarohem
Sahula před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Sahula před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka se sušenými rajčaty
Sahula před 6 hodinami
Vepřové výpečky na černém pivu
Sahula před 7 hodinami
BeBe střecha s banánem
Majavcelicka před 10 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Jakubka před 10 hodinami
Jihočeská kulajda
poirotka před 10 hodinami
Kuřecí špalíčky na divoko
poirotka před 10 hodinami
Tvarohový koláč s borůvkami
marsa.marsa před 10 hodinami
Tématické fráze:
recept na domácí prejt,
příprava prejtu,
domaci prejt recept,
prejt recept,
domaci prejt,
placka do prejtu,
jaternicový prejt s bramborem,
koření do prejtu,
jak udělat prejt,
koreni na prejt,
veprovy prejt,
prejt,
zabíjačkový domácí prejt,
jaterniicovy.prejt,
domácí zabíjačkový prejt,
recepty z prejtu,
recept na obed z prejtu,
co podávat s domácím prejtem,
domaci zabijackovy prejt recept,
recpty na prejt
Suroviny:
maso vepřové,
játra vepřová,
bobkový list,
cibule,
česnek,
majoránka,
masox hovězí,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
veka,
voda
Komentáře (6)
janky3: "babička dávala masox i do sekané"
Za předpokladu, že sekanou dělala z masa, pak se při vší úctě obávám, že byla první s COVID-19 (ztráta čichu a chuti)