Langoše nadýchané
Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat sýrem. V Maďarsku se podávají i se šunkou nebo potřené lečem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 435 kJ / 2 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,08 g |
Tuky | 19,02 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 211 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 378,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Mouku a sůl nasypeme do větší mísy, přidáme kvásek, vejce a vypracujeme hladké těsto.
Krok 3: Těsto necháme vykynout na teplém místě do dvojnásobku. Zabere to zhruba 30 minut.
Krok 4: Poté těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme.
Krok 5: Langoše smažíme ve větším množství oleje. Po usmažení je klademe na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk.
Krok 6: Hotové langoše můžeme dle chuti potřít česnekem, kečupem, smetanou, posypat sýrem.
Zveřejněno 20. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langoše nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0lr
Moje poznámka
Langoše nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0lr
Nejnovější recepty
Zabaglione s jahodami
Přidáno před 11 hodinami
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno před 17 hodinami
Spicy chicken tenders
Přidáno před 18 hodinami
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno 31. 5. 2025 12:12
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté tlačené koláčky
Teruli před 3 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí
martiline před 10 hodinami
Krkovička na houbách sušených a nakládaných
MarcelaPa před 11 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Irena_Hrr před 12 hodinami
Rychlý čočkový salát
Cejenka před 12 hodinami
Medová kuřecí prsa
Gustavo před 12 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Renefer před 13 hodinami
Jahodová zmrzlina
Vilem1 před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Cejenka před 14 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Jana Jurikova před 15 hodinami
Tématické fráze:
langose recept,
recept na langose,
langoše z polohrubé mouky,
klasické langoše,
langoše,
příprava langoše,
langoše postup,
langoše bez smažení,
recpt na langoše,
příprava langošů,
smažení langošů,
těsto na langoše z polohrubé mouky,
langoše recepty,
recept langose,
postup na langoše,
jak smažit langoše,
langoše s polohrubé mouky,
langoše z kila mouky,
recepty na langoše,
klasický langoš
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
vejce,
sůl,
cukr,
kečup sladký,
sýr,
česnek,
smetana
Komentáře (10)
každý si nájde svoj spôsob, ja robím takto.