Country pečený bůček na kysaném zelí
Mezi klasiku české kuchyně patří oblíbené vepřo, knedlo, zelo, kterou však můžeme připravit trochu jinak. Kořeněné plátky bůčku upečeme v jednom pekáčku společně se zelím a jako přílohu zvolíme brambory. Uvidíte, že tato lehčí verze vám zachutná.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 579 kJ / 3 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,60 g |
Tuky | 298,00 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 6,20 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáčku nebo remosky nasypeme kysané zelí bez nálevu a rozprostřeme v souvislé vrstvě.
Krok 2: Bůček rozkrájíme na 8 plátků, osolíme a posypeme kořením. Připravené plátky položíme na kysané zelí.
Krok 3: Pečeme asi 60 minut přikryté poklicí v troubě vyhřáté na 180-200 °C dorůžova.
Krok 4: Při pečení a obracení prostříkneme pivem. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Country pečený bůček na kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99vD
Moje poznámka
Country pečený bůček na kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99vD
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 3 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 5 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 8 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 10 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 10 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 11 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček na zelí,
bůček na zelí,
bůček pečený na zelí,
peceny bucek v remosce,
pečený bůček se zelím,
bůček v zelí,
bůček v remosce,
pečený buček v zelí,
bůček pečený v zelí,
pečený bůček,
bucek na kyselem zeli,
vepřový bůček na zelí,
buček zelí,
kyselé zelí a pečené vepřové maso,
vepřové maso na kysaném zelí,
bůček a zelí,
koření country mix,
lak na buček,
pečený vepřový bůček,
peceny bucek na kyselem zeli
Suroviny:
bůček,
zelí kysané,
koření country,
sůl,
pivo světlé
Komentáře (7)