Pečená půlka husy
Máte jen polovinu husy a nechcete, aby se vám maso při pečení vysušilo? Použijte trik starých hospodyněk a husu přehněte a sešijte potravinářskou nití. Na celém povrchu tak bude kůže, která udrží šťavnatost uvnitř masa a vypeče se dozlatova.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 385 kJ / 92 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,09 g |
| Tuky | 0,60 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 18,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 170 °C. Jablko zbavíme jádřince. Cibuli oloupeme. Jablko i cibuli nakrájíme na plátky.
Krok 2: Maso očistíme a osušíme. Osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady. V polovině šití přerušíme, vzniklou kapsu naplníme jablky a cibulí a došijeme. Viz fotografie.
Krok 3: Osolíme a pokmínujeme i z venku. Maso zůstane hezky uzavřené, všude na povrchu je kůže, která bude po upečení krásně křupavá.
Krok 4: Do pekáčku vložíme připravenou husu, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě nejprve zakryté 2-3 hodiny při 170 °C. Pak odkryjeme, propícháme kůži vidličkou, aby se co nevíce vypekl tuk a ještě zakryjeme. Pečeme při 220 °C další hodinu. Po této době slijeme vypečené sádlo, podlijeme a už nezakryté dopečeme dočervena a dokřupava.
Krok 5: Podáváme se zelím a knedlíkem nebo dle svých preferencí.
Zveřejněno 7. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená půlka husy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y40z
Moje poznámka
Pečená půlka husy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y40z
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 10 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 13 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 2 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 5 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 5 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 5 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 6 hodinami
Tématické fráze:
pecena husa,
jak dlouho péct husu,
husa recept,
lokše,
jak dlouho se pece husa,
pomalu pečená husa,
pomalu pečená svatomartinská husa recept,
dlouho pečená husa,
jak se dlouho peče husa,
jak dlouho pečeme husu,
top recepty pečená husa,
svatomartinská husa dlouho pečená,
pomalu pečená kachna,
jak pect dlouho husu,
pečení husy,
husa dlouho pecenå,
jak upéct husu,
jak dlouho péct svatomartinskou husu,
dlouze pečená husa,
pečení poloviny z husy
Suroviny:
husa,
jablko,
cibule,
sůl,
kmín celý,
vývar masový
Komentáře (4)