Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 829 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,22 g |
Tuky | 17,42 g |
Vláknina | 21,26 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 47,20 g |
Postup přípravy
Vše další jsem připravovala, zatímco se cibule smažila. Je potřeba vše promíchávat kvůli možnému připálení. Krok 2: K cibuli na pánev s olejem jsem postupně přidávala:
Brambory oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (cílem je, aby se v polévce co nejvíc rozvařily a daly jí hustotu).
Mrkev okrájíme a na drobném struhadle přidáme k cibuli a bramborům (olej s mrkví krásně zezlátne).
Do směsi přidáme i na kostky nakrájenou zelenou papriku (hlavně kvůli barvě).
Jako poslední přidáme i omytou hlívu. Kloboučky hlívy nakrájíme na větší kousky, využívám i stopku, kterou rozkrájím úplně na jemno, aby ve směsi nerušila příliš tvrdou konzistencí. Krok 3: Směs zeleniny a hlívy jsem nakonec podlila trochou vody, přidala sůl a zeleninovou vegetu (není nutná) a nechala dusit asi 15 minut do změknutí hlívy (a rozvaření brambor). Krok 4: Nakonec jsem přidala smetanu a ještě jednu dávku majoránky na provonění.
Fajnšmekři (jako já) mohou přidat i česnek, který pokrmu dá pikantní chuť. Pokud máte rádi jemnější chutě, česnek není nutný. Krok 5: Podáváme s pečivem nebo jinou oblohou (rýže, těstoviny, kuskus).
Zveřejněno 26. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hutná zeleninová polévka s hlívou a majoránkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GJB7
Moje poznámka
Hutná zeleninová polévka s hlívou a majoránkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GJB7
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
zeleninová polévka s hlívou,
zeleninova polevka s hlivou a smetanou,
zeleninová polévka hlívou,
drskova polevka s hlivou,
polévka s hlívou a červenou a zelenou paprikou,
hutná polévka,
top recepty hutná polévka recept,
zeleninové polévky,
hutne polevky,
polívka zeleninová s hlívou,
polevka se zeleninou a hlivou,
polévka zeleninová s hlivou,
dává se do hlívove polevky česnek,
zeleninova polevka z hlivou
Suroviny:
olej,
cibule,
brambory,
mrkev,
paprika čerstvá zelená,
hlíva ústřičná,
smetana na vaření,
majoránka sušená,
sůl mořská,
vegeta,
česnek
Komentáře (1)