Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů
Suroviny
Porce: 4-8
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pečené brambory vypadají různě dle toho, jak se to právě povede. My jsme tentokrát dresinkem z kysané smetany i trošku zakrývali nežádoucí „kašovitost“, tentokrát to vzhledově prostě úplně nebylo ono, i tak jsme si pošmákli.
Na výsledek při pečení brambor má vliv nejenom trouba a kuchařský um, ale také odrůda a stáří brambor a to si vždycky nevybíráme. Pokud máme možnost si vybrat, pro pečení se nejlépe hodí tvrdší typ brambor, s tenčí slupkou. Někdo brambory peče i na pečícím papíru, aby zaručil, že se nebudou přichytávat, ale pečící papír u kocoura nevedeme.
Podobně jako rozmarýn se dá využít i další koření a bylinky, které pečeným bramborám dodají zase jinou chuť. Rozmarýn u nás vede, ale dá se využít třeba i kurkuma, červená paprika, z bylinek saturejka, oregano, majoránka…
Základem dresinku může být kysaná smetana, ale třeba i tučný řecký jogurt nebo jogurt tučný méně, pro ty, kteří chtějí alespoň částečně ušetřit na tucích. Pečené brambory již tak nabízejí dávku oleje, ale pořád jsou vhodnější než klasické fast food hranolky, navíc ty bylinky! Do dresinku se dají využít nejrůznější bylinky, my tentokrát vybírali ty méně aromatické a více estetické, vyhrál to ptačinec, hluchavka nachová a sedmikráska: http://ukocouradoma.cz/sedmikraska-chudobka/
Ale můžete použít bylinky dle libosti, chutí a možností, třeba i ty ze zahrádky – jarní cibulku, petrželku, řapíkatý celer apod.
Pokud chcete experimentovat s barvami, můžete dresink obarvit nazeleno, stačí do něho rozmíchat zelené potraviny v prášku (chlorella, spirulina, mladý ječmen, zelená pšenice) – dle toho, co máte doma, my máme směs všech: https://www.blendea.cz/slozeni/
Tak dobrou chuť od kocoura!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2018 14:07
22. 6. 2018 13:49
22. 6. 2018 13:11
22. 6. 2018 11:37
22. 6. 2018 11:28
22. 6. 2018 11:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 7 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Právě bylo uvařeno:
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 6 minutami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 18 minutami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 2 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Mexický kuřecí guláš
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
JitkaSchusterova uvařila před 4 hodinami
Kakaový zákusek s tvarohem a meruňkami
Miska2 uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
knedlifek uvařila před 5 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Miiichiii21 uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté knedlíky trochu jinak: Nadýchaný alpský knedlík maxi velikosti s mákem a vanilkovou omáčkou chutná božsky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak používat květy a listy sedmikrásek. Oblíbené sirupy s léčivou silou a jedlé květy na talíři
Další recepty
Tématické fráze: dresink z kysané smetany staré brambory pečené v troubě květiny v pečení dresink na brambory suseny rozmaryn na brambory
Suroviny: brambory, rozmarýn, česnek, olej, pepř, smetana kysaná,
Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6q3R
6 názorů