Osso buco
Hovězí nebo telecí kližka s kostí (osso buco = kost s dírou) je vynikající na dušení. Zkuste skvělé osso buco po italsku, dušené v zeleninové omáčce s vínem a na závěr posypané bylinkami, kterými vytvoříte onu proslavenou tečku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 821 kJ / 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,94 g |
Tuky | 43,26 g |
Vláknina | 7,76 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 23,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Osso buco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XOB
Moje poznámka
Osso buco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XOB
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 6 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 6 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 6 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 4 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 5 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 5 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 5 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 7 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 7 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 7 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 8 hodinami
Tématické fráze:
osso buco,
osobuko,
osobuko recept,
kluci v akci ossobuco,
osso buco recept,
osobuco,
ossobuco recept,
osso buco kluci v akci,
ossobuco,
osso bucco,
osobuko recepty,
ossobuco recepty,
osso buco recepty,
hovězí osobuko,
osobuko kluci v akci,
recept na ossobuco,
recept na osso buco,
recept na osobuko,
hovězí osobuko recept,
oso buko
Suroviny:
kližka hovězí s morkovou kostí,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
cibule,
máslo,
rajče drcené,
víno bílé,
vývar hovězí,
petrželka,
kůra citronová,
česnek
Komentáře (51)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jako důkaz přidávám i fotku
...kudrnka že je lepčččí?
Pro svou hrubost leda tak na protažení "trubek"
...ááá nééébóóó v případě nouze nejvyšší, nedostává-li se petržílky plocholisté, tak nanejvýš na ozdobu...
***
Přijde mi, že konečně i v české kotlině kudrnka, chválabohu, už není in