Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák s máslem podle našich babiček

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 879 kJ /
1 405 kcal
Bílkoviny15,84 g
Tuky100,65 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 902 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy105,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák opláchneme a vložíme povařit do vroucí osolené vody se lžičkou cukru a šťávou z jedné poloviny citronu. Měkký květák vyjmeme a necháme odkapat. Prosátou strouhanku opražíme na pánvi na másle dozlatova. Krok 2: Jednotlivé porce květáku posypeme opraženou strouhankou a přelijeme rozpuštěným máslem. Podáváme s vařeným bramborem. Posypeme petrželkou.

Zveřejněno 22. 5. 2018

Poznámka autorky Ivace64

Výborné jsou nové brambory. Podle kuchařky ze 70. let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJZW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJZW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Wikki: Co je prosím na sdělení žížaly neslušného či urážlivého?:-O

Asi se mi to zdá. Komentáře mi přijdou jako chvála od autora 8-(:-//

Martick@: To je jeden z mnoha, objevil se ještě před maslovkou, JVkuch, Wikki. Je zřejmě stejného rodu ;-)

zizala: Prosím trochu slušnosti a neurážej.

Ten recept neznám, nejčastěji dělám smažený, nebo mozeček. To může byt dobrota. :-)

Podle mého soudu dávno zapomenutá příprava květáku, co dělaly naše babičky a s tímhle receptem na mne vykoukly pozapomenuté, ale krásné vzpomínky. S novými brambory to nebude mít chybu :yes:

JVkuch: toto vůbec není dávno zapomenutá příprava, u nás se dělá nejen s květákem, ale i s jinou zeleninou dost často a jak se můžeš přesvědčit, i tady už je tento recept několikrát. :-)

Krásný recept i fotka. Vzpomínám na mou maminku i bábinku, která přidávala při vaření květáku taky cukr a šťávu z citronu, což u jiných, ač podobných receptů tady nevidím. :yes::yes:

Taky mi vadí to, co Dajdě, Lenunce, Cat, Magdalence a spoustě jiných, je to sice schizofrenie, protože filosofie topek je... atd, atd... takže tuto debatu opět jako vždy přesunuju https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4647

Opraženú strúhanku už od detstva nemám rada, tak som ju nahradila na jemno strúhaným syrom a je to <3

Jo, to mi dělala babička, když jsem byla malá. Nové brambory ve slupce k tomu, hlávkový nebo okurkový salát s takovou tou klasickou octovou zálivkou.....děkuji za připomenutí:-K
Počkám na ty nové brambory a pak koupím květák:-D

Eja57: tak tak, k tomu salát se zálivkou, nové brambory jsou k tomu výborné:-K:-*

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
kvetak na masle, priprava kvetaku, květák recepty, květák podle babičky, kveták příprava, kveták cukry, priprava květák, květák s opraženou strouhankou, kvetak cukr recept, květák cukr, recepty od babičky, jak se dělá květák?, recepty kvetak, květák s maslem, květák a cukr, recept květák s maslem, recepty našich babiček, květák naší babičky, květák top recepty, květák a citron

Suroviny:
květák, sůl, cukr krystal, máslo, strouhanka, petrželka, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu