Smažené květákové řízečky, bylinkové brambory s máslem a pikantní omáčka

Avynka Kuchařka: Avynka

Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

předvařený květák
klasický trojobal (hladká mouka, osolené vejce, strouhanka)
sůl
olej
Máslové brambory s bylinkami:
brambory na větší kostky
máslo
zelené bylinky (já měla libeček)
Pikantní omáčka:
tatarka Hellmans
ostrý kečup
jemně strouhaný kyselý okurek
na jemno usekaná cibulka
drobounce nakrájená sterilovaná červená paprika
mletý cukr
voda z okurek
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Květák si uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Aby nám nezměkl úplně a dobře se obaloval. po vytažení z vařící vody, ho hned nahážeme do vody studené, čímž okamžitě zastavíme var.
    Z květákových růžiček si vykrájíme co možná nejvíc ploché řízečky o síle 1,5-2 cm. Zbylé kousky buď obalíme tak jak jsou nebo pokud již máme dost řízečků pro své strávníky, tak zbytek necháme do polévky.

  2. Řízečky obalíme v klasickém trojobalu a smažíme v horkém oleji.

  3. Brambory uvaříme do měkka. Vodu slijeme, brambory necháme "odpařit" a přímo do hrnce vhodíme kousek másla a hrst drobně nakrájených zelených bylinek (plochá petrželka nebo libeček nebo směs obojího). Hrnec uzavřeme, pevně uchopíme i s poklicí a pořádně zatřeseme.

  4. A teď už chybí jen pikantní omáčka, kterou smícháme z výše uvedených surovin. Přesné míry jsou zbytečné, záleží na chuti každého.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 159 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažené květákové řízečky, bylinkové brambory s máslem a pikantní omáčka

Tématické fráze: květákové řízečky kvetakova omacka s bramborem mleté květákové řízečky řízečky květák recept maslove brambory s bylinkami