Vepřová panenka ve slanině
Šťavnatou panenku ve slaninovém kabátku zvládne doma připravit každý. Důležité je hlavně důsledně dodržet dobu tepelné úpravy, aby maso zůstalo růžové a nevysušené. Panenku servírujeme nejlépe se šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 458 kJ / 1 783 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,25 g |
| Tuky | 145,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 345 mg |
| Sodík | 2,63 g |
| Sůl | 6,50 g |
| Sacharidy | 0,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku očistíme, rozkrojíme na 2 kusy a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pak ji potřeme olejem.
Krok 2: Tři až čtyři plátky slaniny narovnáme vedle sebe, položíme na ně panenku a zamotáme. Takto zabalíme oba kusy panenky.
Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej a panenku na něm zprudka z obou stran opečeme.
Krok 4: Potom ji umístíme do pekáčku, vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 15–20 minut. Pečení by nemělo být delší, abychom panenku nevysušili.
Krok 5: Po upečení panenku nakrájíme a podáváme se šťouchanými bramborami se slaninou nebo bez slaniny.
Zveřejněno 1. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka ve slanině
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z5O
Moje poznámka
Vepřová panenka ve slanině
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z5O
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 19 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 22 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 22 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 1 hodinou
Koňakové řezy
janatka před 3 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 3 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 4 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 12 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 13 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 15 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 15 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka,
vepřová panenka recepty,
vepřová panenka ve slanině,
veprova panenka zabalena ve slanine,
veprova panenka recept,
panenka ve slanině,
vepřová panenka na slanině,
recept na vepřovou panenku,
recepty z veprove panenky,
veprova panenka top recepty,
vepřová panenka se slaninou,
pečená vepřová panenka na slanině,
šťavnatá vepřová panenka,
veprova panenka slanina,
recepty na vepřovou panenku,
pečená panenka ve slanině,
panenka zabalená ve slanině,
vepřová panenka se šťouchanými brambory,
recept panenka ve slanině,
recept veprova panenka
Suroviny:
panenka vepřová,
slanina anglická,
sůl,
pepř drcený,
olej
Komentáře (18)
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo
Další (barbarská
Přiložila jsem foto.