Můj jablečný závin
K podzimu neodmyslitelně patří štrúdly s náplní ze šťavnatých jablek, která je plná rozinek. Tento závin je důmyslně zabalený tak, aby jeho povrch naznačoval jednotlivé porce a určoval, jak ho správně nakrájet.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 892 kJ / 2 842 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,64 g |
Tuky | 35,69 g |
Vláknina | 33,48 g |
Cholesterol | 783 mg |
Sodík | 364 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 517,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Do mísy nasypeme mouku, vanilkový cukr a nastrouháme nahrubo máslo. Do hrnečku dáme vlahé mléko, krupicový cukr, rozdrobené droždí a jen promícháme. Nalijeme do mísy, přidáme vejce a propracujeme těsto. Nedáváme kynout. Uděláme 2 bochánky.
Krok 3: Z bochánku rozválíme čtverec o délce strany 28 cm, vysoký půl centimetru. Na protější straně rádýlkem nařežeme proužky 25 mm široké, dlouhé asi 10 cm.
Krok 4: Těsto posypeme drcenými piškoty, na ně dáme jablka, nastrouhaná na plátky, rozinky, piškoty a posypeme mletými ořechy. Vše dáváme od sebe a končíme 2 cm před nakrájenými proužky.
Krok 5: Závin srolujeme, proužky máme navrchu. Závin po celé délce opatrně pomačkáme, abychom vytlačili vzduch a uzavřeme konce.
Krok 6: Přeneseme na plech a potíráme tak, že nadzvedneme proužek, pomažeme rozšlehaným vejcem, proužek dáme zpátky na závin. Těsto je poddajné, tak ho mírně protáhneme a založíme pod závin. Takto pokračujeme až do konce závinu. Znovu ho celý potřeme vejcem a posypeme ořechy. Takhle uděláme i druhý závin.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zlatova, asi 35 minut. Necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme. Chceme-li jeden závin, uděláme polovinu těsta.
Zveřejněno 21. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxMp
Moje poznámka
Můj jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxMp
Nejnovější recepty
Křehký štrúdl
Přidáno před 44 minutami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 3 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 4 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatové chutney
BlaV. před 2 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 3 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 6 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 6 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 7 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 7 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 7 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 7 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 7 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin,
štrůdl jablečný hera,
jablečné recepty,
recept můj jablečný závin,
recepty na štrůdl,
můj jablečný závin,
vsechno co mam rada recepty strudl,
jablečný závin postup,
jablečný závin recept,
jablečné záviny,
recepty na závin,
recepty na záviny,
recepty s jablky,
jablečny-zavin,
záviny sladké jablečné,
recept na jablečný štrůdl,
štrudl potirame,
jablečný.závin,
jablečný závin potíráme s vejcem,
jablečný strudl
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr písek,
mléko,
droždí čerstvé,
jablko,
cukr skořice,
rozinky,
ořechy mleté,
piškoty dětské,
vejce,
ořechy mleté
Komentáře (51)
Přidávám foto
K receptu nejsou žádné komentáře.
K receptu nejsou žádné komentáře.