Krkovičkové plátky s bramborovým knedlíkem

Vepřové maso Doba přípravy: 90 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 90 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny 4+

500 g krkovičky
2 střední cibule
2 PL slunečnicového oleje
200 ml zeleninového vývaru
50 g slaniny
1 kávová lžička sušeného česneku
1 kávová lžička drceného kmínu
sůl a pepř (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na silnější plátky, na okrajích mírně nařízneme, po obou stranách osolíme, opepříme a posypeme česnekovým práškem a kmínem.

  2. Na oleji jemně osmažíme na malé kostičky nakrájenou slaninu s nadrobno nakrájenou cibulkou.

  3. Přidáme plátky krkovičky, rychle osmahneme a podlijeme vývarem. Přikryjeme a necháme cca 25-30 minut dusit, občas podléváme, dokud není maso měkké. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Pokud by si někdo chtěl omáčku zahustit, tak samozřejmě meze se nekladou, dělala jsem to bezlepkově, takže bez zahušťování, ač by to šlo.

Místo vývaru se dá použít kostka zeleninového bujónu a voda.

Komentáře k receptu Krkovičkové plátky s bramborovým knedlíkem

K receptu nejsou žádné komentáře.