Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listový závin se špenátem a ricottou

Pečení z listového těsta je velmi snadné a díky neutrální chuti ho můžeme péct jak na sladko, tak i naslano. Slaný závin plněný špenátem a italským měkkým sýrem si jistě oblíbíte jako svačinu nebo pohoštění pro návštěvy.

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 871 kJ /
1 642 kcal
Bílkoviny34,94 g
Tuky119,25 g
Vláknina5,69 g
Cholesterol 189 mg
Sodík 295 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy105,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek nasekáme nadrobno. Máslo rozehřejeme a vhodíme na něj česnek, necháme jen zavonět. Přidáme oprané špenátové listy a 2-3 minuty podusíme.Listové těsto rozválíme. Krok 2: Na rozválené listové těsto natřeme ricottu a na ni dáme špenátové listy. Svineme jako závin, okraje k sobě přitiskneme. Krok 3: Dáme do trouby a pečeme na 150-180 °C, řídíme se zkušeností s vlastní troubou. Krok 4: Po vychladnutí závin nakrájíme na pásky.

TIP: Jak připravit slané pohoštění z listového těsta

Zveřejněno 28. 3. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Délka pečení záleží na troubě i na listovém těstě. Měla jsem irské listové těsto i české/slovenské a rozdíl je značný. Irské se podstatně víc láme a hůř se peče, i ta chuť je úplně jiná. České nebo slovenské je vláčnější, měkčí a mnohem líp se s ním pracuje.

Tu v Irsku se dělají malé závinky plněné ricottou a špenátem, většinou jeden závin je jedna porce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pygl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pygl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
ricotta recepty, špenátový závin, ricotta v receptech, listový závin se špenátem, recepty s ricottou, listové těsto se špenátem a ricottou, ricotta recept, závin se špenátem, šneci s riccottou, špenát listový recept, zavin se spenatem a riccotou, závin se špenátem a ricotou, listový závin se špenátem a ricotou, zavin plneny ricottou, šneci s ricotou a banánem, listy špenátu s listový závin, ricotta se spenatem, roláda z listového těsta s ricottou a se špenátem, recepty se špenátem, závin s ricottou a s brokolicí

Suroviny:
těsto listové, špenátové listy, česnek, máslo, sýr ricotta

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu