Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový perník s povidly

Tradiční perník vylepšený vrstvou povidel bude chutnou svačinou i doplňkem ke kávě nebo čaji. Mrkev dodá moučníku úžasnou vláčnost. Pokud jej doplníte ještě čokoládovou polevou, stane se jistě oblíbeným dezertem i ve vaší rodině.

Hodnocení receptu je 4,9 (74×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech = 30 × 20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 337 kJ /
4 383 kcal
Bílkoviny82,06 g
Tuky154,07 g
Vláknina23,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 512 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy655,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Krok 2: V míse smícháme sypké suroviny, k nim přidáme mrkev, mléko, olej a vejce. Krok 3: Nejlépe ručním šlehačem zpracujeme na konzistenci tužšího litého těsta. Krok 4: Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme při teplotě 175-180 °C po dobu 25-30 minut. Propečení kontrolujeme špejlí. Upečený necháme vychladnout. Krok 5: Po vychladnutí potřeme perník povidly a případně dozdobíme čokoládovou polevou či šlehačkou.

TIP: Čokoládová poleva s nasekanými ořechy

Zveřejněno 9. 8. 2012

Poznámka autorky Iness

hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mrkvový perník s povidly

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GzpQ

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mrkvový perník s povidly

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GzpQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný perník ... <3

Je to prostě nejlepší perník! :)

Ekimix: Ty ruce na videu nejspíš vkladateli receptu nepatří..... ;-)

Janja: Když se tedy dívám na to video, přijde mi to spíš jako mužské ruce než ženské. Jen je otázkou, zda to autorka či spíše autor :-K

Vynikající, mňam <3 ! Přidala jsem jedno jablko, protože jsem si nebyla jistá velikostí mrkví:-* a taky rozinky a sekané mandle. Použila jsem (na radu jedné kuchařinky) kypřící prášek do perníku. Moučník není přeslazený, což je fajn a je vláčný, přesně jak píše autorka. Díky :yes:

Perník je skvělí, chutná parádně... ;-):yes:

Úžasný :yes:

Výborný, vláčný, téměř bezpracný. Vrch jsem potřeba pomerančovou polevou. Perník moc dlouho nevydržel, byl fuč než by řekl švec :-K

Perník je výborný, vláčný, rychlý:-K Určitě se k němu budu často vracet:yes: Děkuji

Hledala jsem jednoduchý recept na mrkvové těsto, vždycky si jej trošku pozměním, ale tenhle je perfektní, ukládám a dávám bodík :-K

Výborný. Vylepsila jsem o vymackane strouhane jablko místo jedné mrkve a povidla jsem nastříkala na pernik uz pred pecenim do takových proužků. Mouku jsem dala 50:50 spaldovou a polohrubou. Priste ještě pridam nasekané oříšky.

Ten perník je boží celá rodina ho zbožnuje díky za recept :yes:

Tématické fráze:
pernik s mrkvi, perník s povidly, mrkvovník, perník s povidly recept, vlacny mrkvovy pernik, perník z mrkve, povidlovy perník, božský mrkvový koláč, perník recept, recept na perník s povidly, domácí perník s povidly, lehký perník, litý perník s povidly, recept na pernik, perník s povidlama, perník s povidlím, výborný perník s povidly, mrkvovy kolac s povidly, mrkvovník recept, perník recept s povidly

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, mrkev, vejce, koření do perníku, kypřící prášek do pečiva, kakao, povidla švestková, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu