Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 052 kJ / 490 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,22 g |
| Tuky | 1,52 g |
| Vláknina | 25,73 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 88,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umytou kapustu rozřízneme na čtvrtiny. Vyřízneme košťál a kapustové listy nařežeme na proužky. Kapustu spaříme vroucí vodou.
Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokud použijeme čerstvou kořenovou zeleninu, také ji očistíme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme na mírném stupni, až je kapusta měkká na skus. Přidáme sterilovaný hrášek, dochutíme pepřem a solí.
Zveřejněno 11. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka s kapustou a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R9pz
Moje poznámka
Polévka s kapustou a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R9pz
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 4 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 10 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 5 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 5 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 5 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 6 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 6 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 7 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 7 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 8 hodinami
Tématické fráze:
kapustová polévka,
polévka s kapustou
Suroviny:
kapusta,
brambory,
zelenina kořenová,
hrášek sterilovaný,
sůl,
pepř
Komentáře (1)