Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 693 kJ / 1 361 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,07 g |
Tuky | 66,18 g |
Vláknina | 23,10 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 6,19 g |
Sůl | 15,40 g |
Sacharidy | 152,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do teplé vody s lžičkou cukru rozdrobím droždí a nechám vzejít kvásek.
Krok 2: Mezitím smíchám všechny suché suroviny.
Krok 3: Do suchých surovin přidám kvásek, olej a ocet a v robotu nebo ručně vyhnětu nelepivé těsto. Přendám do moukou zaprášené mísy a v teple nechám 40 minut kynout.
Krok 4: Z těsta vytvaruji bochánek, dám na vymazaný plech či pečící papír, a nechám ještě asi 15 minut kynout. Povrch bochánku nařežu a potřu rozšlehaným vejcem. Peču 45 minut na 230°C.
Zveřejněno 31. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkový chléb do trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W36E
Moje poznámka
Škvarkový chléb do trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W36E
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 5 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 8 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 9 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 10 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 10 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 12 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší škvarkový chleba ze sušeného z droždí,
skládaný chléb se se škvarkama,
podmaslový chleba jako od babičky
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí,
voda,
cukr,
škvarky,
kmín celý,
sůl,
ocet,
olej,
česnek sušený
Komentáře (2)