

Pórková polévka s uzeným a cizrnou
Suroviny
- 1 pórek
- 1 plechovka cizrny nebo 3/4 šálku suché
- 20 dkg uzeného masa (plec, moravské)
- 1 lžíce másla
- Harmonie chuti
- 1 stroužek česneku
- 1,5 l vody
Postup přípravy receptu
Cizrnu z plechovky zcedíme a propláchneme (pokud nemáme konzervovanou cizrnu, namočíme ji na noc předem, poté propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka).
Na másle zpěníme pórek nakrájený na kolečka, necháme zesklovatět, zalijeme horkou vodou, ochutíme utřeným česnekem a žlutým kořením. Jakmile pórek změkne, přidáme opláchnutou cizrnu a maso nakrájené na kostičky, společně prohřejeme.
V případě, že je potřeba uzené maso předem povařit, můžeme použít pro zalití pórku uzený vývar, ale pak dáme pozor na množství koření - obsahuje poměrně dost soli.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: vareni.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pórková polévka s uzeným a cizrnou
-
krásný a určitě na dietku
-
Polévka vypadá velice chutně
+
-
samé dobré věci...mňam..
-
-
tak tu bych si dala hned
+1
-
-
Isindy, fajn recept a ta fotka
......5
-
Krása, přesně cítím, jak bude vonět a chutnat
K fotce nemá cenu nic psát...mmch. misku máš moc hezkou
-
hej ty
co fušuješ Bibi do polévek
a mě vháníš intenzivní slinění do dutiny....ústní
-
-
Ale toto je veľmi pekné, Ivka...