Barevná dušená kapusta s uzenou slaninou a pečená domácí uzená krkovice

medanek Kuchařka: medanek

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

800 g domácí uzené krkovice
1 menší kapusta
1 velká cibule
250 g uzené slaniny
1 brambora
1 stroužek česneku
1-2 lžíce sádla
cukr
ocet
pepř bílý
sůl
1 dl vývaru, nebo vody
něco zeleného na zdobení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu zbavíme vrchních listů a nakrájíme na proužky, cibuli a slaninu na kostičky, česnek prolisujeme a bramboru oloupeme a nastrouháme na jemno.

  2. V kastrolku na rozehřátém sádle osmažíme cibuli se slaninou do sklovita a přidáme pokrájenou kapustu, osolíme, opepříme, trochu podlijeme a necháme dusit. Po chvíli přidáme nastrouhaný brambor, česnek a dusíme dále do změknutí kapusty.
    Dochutíme trochou octa a cukru (není nutné), ochutnáme a je-li potřeba, ještě solí a pepřem.

  3. Uzené zabalíme do alobalu a pečeme nejprve 15 minut na 200°C a pak stáhneme na 100°C a pečeme dalších cca 40 minut. Kontrolujeme.

  4. Hotové maso nakrájíme na plátky a servírujeme s kapustou, zdobené něčím zeleným.
    Jako příloha jsou vhodné máslové brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 741 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Barevná dušená kapusta s uzenou slaninou a pečená domácí uzená krkovice

  • medanek medanek(autorka receptu)

    hospodyne: Ano, udili;-) udíme poměrně často ;-) Máme rádi čerstvé a já hlavně teplé přímo z udírny. Tak radši udíme méně, ale častěji. Moc děkuji za pochvalu :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kmám hodně ráda takto upravenou kapustu. Krásný recept, skvostná prezentace:yes::yes:
    A koukám, že jste zas udili:-):-) My také

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo