Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová polévka se smetanou

Pořádná dávka čerstvých hub a poctivá porce smetany udělá z obyčejné bramboračky luxusní pětihvězdičkový pokrm. Nešetřete houbami ani smetanou, výslednou polévku si pak zamilujete.

Hodnocení receptu je 4,8 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 222 kJ /
1 009 kcal
Bílkoviny31,03 g
Tuky63,94 g
Vláknina38,31 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy59,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené houby, kmín a restujeme asi 5 minut. Před koncem přidáme papriku. Krok 2: Zalijeme vývarem, přihodíme brambory nakrájené na kousky, nastrouhanou mrkev, celer, rozmarýn a nové koření. Vaříme do poloměkka. Krok 3: Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Krok 4: Povaříme, dochutíme a na talíři posypeme nakrájenou petrželkou.

TIP: Oblíbené houbové polévky

Zveřejněno 18. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lyrl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lyrl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moanka: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo. Díky i za pěknou fotku:-K:-K

Moc děkuji za chutný recept. 😋 Držela jsem se postupu, jen zeleninu jsem nestrouhala, ale nakrájela, máme to tak v polévce rádi, ale to je asi jedno… Pochutnali jsme si. 😋 Díky! 😃

Gregusa: Jsem moc ráda, děkuji za zprávu i pěkné foto:-K:-K

Je jaro, našel jsem nějaké májovky a hned mne napadla Miládko Tvá výborná polívčička.:-K Takže hned uvařil a moc pochutnal, <3 a také přidal další fotku.:-)

Miládko, opět jedna z Tvých vydařených polívčiček. :-K Přinesl jsem si z lesa nějaké houbičky a pak mi padla do oka tato polívčička. Chybělo mi tam něco zeleného, tak jsem přidal ještě trochu kapusty a polévka je přímo luxusní. <3:yes: Přidal jsem i fotéčku.

emvar: ;-) Marie Svarcova: ;-) Děkuji vám..:-K:-K

Vynechala som kmín, nakoľko ho nemá manžel rád, ale na chuti to neubralo. Polievočka nám chutila. Bola výborná ????

Uvařila jsem už několikrát a vždy moc chutnala:-)<3:-K

Dnes jsem naši oblíbenou polévku opět vařila. Vyměnila jsem čerstvé foto..:-)

Dělali jsme s liškami a je výborná :-).

<3:-K:yes:

Tématické fráze:
houbova polevka se smetanou, hřibová polévka se smetanou, houbová polévka z čerstvých hub, houbová polévka, houbová polívka se smetanou, polévka houbova na smetaně, smetanova houbova polevka, houbova polevka se zeleninou a smetanou, houbová polévka s brambory a smetanou, houbová polevka na smetaně, polévky recepty s houbami, houbová polévka se smetanouev, houbova polevka top recepty, houbova polevka fotky, houbovapolevka, hřibová polévka s bramborama, hribova polevka s bramborem a smetanou, houbovapolevka smetanou, houbová polévka smetana, polévka hřibova se smetanou

Suroviny:
houby čerstvé, smetana na vaření, cibule, olej, mouka hladká, brambory, mrkev, celer, paprika sušená sladká, koření nové koření, rozmarýn, kmín celý, sůl, pepř mletý, vývar masový, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu