Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 017 kJ / 1 916 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,46 g |
| Tuky | 69,02 g |
| Vláknina | 33,30 g |
| Cholesterol | 585 mg |
| Sodík | 164 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 264,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a povaríme 10 minút. Necháme trocha prechladnúť a ešte do teplého pridáme maslo a miešame, aby sa rozpustilo.
Krok 2: Pridáme žĺtky, tvaroh, med, škoricu, sekané orechy a hrozienka. Dobre premiešame.
Krok 3: Jablkám odkrojíme vŕšky a jadrovníky vydlabeme. Naplníme ich pšenovou zmesou a prikryjeme vŕškami.
Krok 4: Uložíme na vymastený plech a pečieme na 180°C asi 25 minút.
Vyberieme a ihneď podávame.
Vyberieme a ihneď podávame.
Zveřejněno 19. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablka plněná jáhlovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrJG
Moje poznámka
Jablka plněná jáhlovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrJG
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 15 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 15 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 16 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 18 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 2 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 3 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 11 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 12 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 13 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 14 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 14 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 15 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 16 hodinami
Suroviny:
jablko,
jáhly,
voda,
sůl,
máslo,
žloutek,
tvaroh,
med,
skořice,
ořechy sekané,
rozinky
Komentáře (3)
Jáhly nespařujete horkou vodou?