Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 368 kJ / 2 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,84 g |
Tuky | 127,60 g |
Vláknina | 1,56 g |
Cholesterol | 490 mg |
Sodík | 40,86 g |
Sůl | 101,84 g |
Sacharidy | 88,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na lososa smícháme. Připravíme krabičku velkou přibližně jako losos. Vysteleme ji větším kusem potravinové fólie. Naspod nasypeme solnou směs jen tak, aby pokryla dno.
Krok 2: Lososa omyjeme, případně pinzetou odstraníme kosti a dobře osušíme. Položíme do krabičky kůží dolů a zasypeme zbytkem směsi. Pevně zabalíme do fólie a zatížíme. Dáme do lednice na 24 hodin.
Krok 3: Druhý den lososa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na velmi tenké plátky. Bagetu nakrájíme, pokapeme olejem, lehce osolíme a necháme zapéct v troubě dozlatova.
Krok 4: Z lučiny, majonézy, smetany, křenu a kopru zamícháme lehký krém. Vychladlé kousky potřeme krémem. Poklademe plátky lososa, přizdobíme nakrájenou zeleninou, kousky citronu a snítkou kopru.
Zveřejněno 24. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P0O
Moje poznámka
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P0O
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 8 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 59 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 3 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 4 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 5 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 6 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 7 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 7 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 9 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 10 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
cukr,
citron,
pepř,
kopr,
lučina,
majonéza,
smetana zakysaná,
křen strouhaný,
kopr,
sůl,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře (22)
Ještě mi půlka zbyla a nevím jak uchovat dál? Zamrazit?
A ještě dotaz, čím ho zatížíte? Sáček s vodou nebo ..??
Kdo nezná, doporučuji vyzkoušet.
Pokud by měl někdo pocit, že stejný výsledek docílí - byť sebelepším lososem uzeným studeným kouřem - tak ne...je to jiné...