Suroviny
Porce: 6 (12 kousků)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 506 kJ / 1 316 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 171,88 g | 
| Tuky | 60,26 g | 
| Vláknina | 1,45 g | 
| Cholesterol | 1,29 g | 
| Sodík | 4,31 g | 
| Sůl | 9,93 g | 
| Sacharidy | 20,80 g | 
Postup přípravy
Vodu odměříme, odlijeme 3 dl a nasypeme všechnu želatinu, zamícháme a zatím odložíme. Zbytek vody + 1 dl nalijeme do hrnce, voda se vyvaří, tak aby nechybělo. Přidáme koření, sůl, cukr a dáme na malý plamen vařit.
Dáme vařit vejce natvrdo.
Uvařená rychle zchladíme, oloupeme a na kráječi na vajíčka nakrájíme na plátky. Zbylé špičky bez žloutku nasekáme do salátu. Krok 2: Salám překrojíme na 3 díly a příčně nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev a celer nastrouháme na malých slzách, okurky nakrájíme na malé kostičky. Přidáme ostatní suroviny, zamícháme. Krok 3: Připravíme pekáč (na kuře - velikost), vypláchneme studenou vodou. Vařící se vodu s kořením dáme na velký plamen, přidáme ostatní suroviny a opět na sporo. Vodu buď můžeme přes síto přelít do jiného hrnce nebo koření vyndat. Namočenou želatinu vložíme do vařící vody a hned vypneme. Mícháme, dokud se nerozpustí. Ochutnáme . Pokud chuť vyhovuje, nalijeme na dno pekáče vrstvičku 1/2 cm vysokou a dáme do lednice na rovnou plochu. Krok 4: Než želatina v lednici ztuhne, připravíme šunkové rolky. Všechny plátky šunky naplníme salátem, stočíme a položíme plátek okurky, aby se neotevřely.
Na ztuhlou želatinu v pekáči naskládáme rolky, aby se daly dobře krájet porce, položíme plátek vajíčka, eventuálně kapii a velmi opatrně zalijeme zbylou želatinou do mezer, měla by se dostat až na povrch, jak stoupá hladina. A pak rychle do lednice ztuhnout.
Zveřejněno 29. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rosolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BRR
Moje poznámka
					
				
Rosolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BRR
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Suroviny:
						
							salám, 
						
						
							hrášek sterilovaný, 
						
						
							majonéza, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							lák z okurek, 
						
						
							celer, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							pepř, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							voda, 
						
						
							želatina prášková, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ocet, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř, 
						
						
							vejce, 
						
						
							okurka čerstvá, 
						
						
							šunka, 
						
						
							kapie
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (7)