Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 563 kJ / 373 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,07 g |
| Tuky | 12,55 g |
| Vláknina | 20,05 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 46,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytou slepici vložíme do vařící vody. Zeleninu očistíme a s kořením přidáme k masu. Vaříme asi dvě hodiny (po cca půl hodině vytáhneme 1 mrkev a uschováme). Maso musí být měkké a jít od kosti.
Krok 2: Na omáčku nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno, mrkev a petržel nastrouháme nahrubo. Na vyškvařené slanině orestujeme cibuli, přidáme zeleninu a společně pár minut opékáme.
Krok 3: Přidáme protlak, po minutě papriku a po krátkém osmažení i mouku. Vše společně orestujeme a zalijeme asi 250-300 ml vývaru ze slepice. Přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut a rozmixujeme.
Krok 4: Smetanu smícháme s trochou omáčky a vlijeme k omáčce. Je-li třeba zředíme vývarem. Omáčku dochutíme citronem, případně cukrem nebo solí. Maso obereme a přidáme do omáčky.
Krok 5: Vsypeme hrášek, nakrájenou (odloženou mrkev) a společně s masem prohřejeme. Omáčku podáváme s těstovinami, knedlíky nebo různými noky. Dokážu si k tomu představit i rýži.
Zveřejněno 21. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepice v omáčce se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5B3q
Moje poznámka
Slepice v omáčce se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5B3q
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 21 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 5 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 6 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 6 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 7 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 9 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 12 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 12 hodinami
Suroviny:
slepice,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
cibule,
petržel,
mrkev,
slanina,
hrášek mražený,
mouka hladká,
protlak,
paprika sušená sladká,
smetana,
slepice,
sůl,
citron,
cukr
Komentáře (1)