Suroviny
Porce: 5-7
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 210 kJ / 1 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,88 g |
Tuky | 32,56 g |
Vláknina | 14,66 g |
Cholesterol | 918 mg |
Sodík | 3,14 g |
Sůl | 7,62 g |
Sacharidy | 47,30 g |
Postup přípravy
Mezitím připravíme těsto na nočky. Všechny ingredience smícháme a vyšleháme metličkou. Těsto je řidší, aby šlo dobře protlačit "nočkovačem", nesmí téct. Krok 3: Do kastrolu s masem dáme postupně zeleninu podle tvrdosti - papriky a zelí, po chvíli mrkev, nakonec pórek a rajče a zbytek ingrediencí. Je-li třeba trochu podlít, zakápneme vodou. Krok 4: Zatímco se dusí, uvaříme nočky. Přes nočkovač ( obr. 2) protlačíme těsto, pomocí měchačky či velké lžíce, do vroucí vody. Od chvíle varu vaříme asi 10 minut. Slijeme přes větší cedník. Jakmile je zelenina na skus, vmícháme do ní nočky a zamícháme.
Zveřejněno 3. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové nočky s mletým hovězím a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kGyY
Moje poznámka
Bylinkové nočky s mletým hovězím a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kGyY
Nejnovější recepty
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 2 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 20 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno 14. 8. 2025 05:02:01
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
ceslo před 10 minutami
Ovocné kůže
Lahvacek před 3 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 11 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 15 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 18 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 18 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 18 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 20 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 22 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 22 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
mrkev,
pórek,
rajče,
zelí bílé hlávkové,
olej olivový,
sůl,
pepř,
chilli,
koření grilovací,
koření na grilovanou zeleninu,
tymián,
vejce,
mouka polohrubá,
voda,
koření na bylinkové máslo,
pepř,
paprika čerstvá červená,
měsíček
Komentáře (2)