Postup přípravy
Krok 1: Nakrajime na mensi kusy uzena zebra a ocasek a cca 2,5 h pomalu varime. Vytvorime zakladni vyvar, ktery je sam o sobe dost slany, tedy nemusime korenit, max trochu kminu. Maso pote vyndame, obereme a vhodime zpet do vyvaru. Odstavime.
Krok 2: Pote nakrajime cibulku a nechame ji na sadle ci oleji osmahnout ve vetsim hrnci. Zmirnime ohen a pridame sladkou a palivou papriku, kmin, barevny pepr a orestujeme. Pak pridame cast klobas nakrajenych na kolecka. Nechame take orestovat.
Mezitim uvarime v mensim kastrulku vyvar z bobkoveho listu, celeho pepre a noveho koreni. Krok 3: Do velkeho hrnce, kde mame klobasy a cibuli, pridame pokrajene kysane zeli a nechame tak 5-8 min dusit. Pote pridame slity nalev ze zeli, pripadne i trochu vody, privedeme k varu a tak 25 min varime. Pote pridame vyvar z uzenych zeber a ocasku a take zbytek nakrajenych klobas. Povarime cca 20 minut.
Pote tam pridame nakrajene brambory, vyvar z bobkoveho listu, noveho koreni, celeho pepre a vse povarime dalsich cca 35 minut.
Nakonec zahustime hladkou moukou s vodou, pokud je treba, pripadne kys.smetanou, pokud je malo kysela. Pridame cesnek a jeste chvilicku provarime. Pridame libecek a jine bylinky a podavame.
Mezitim uvarime v mensim kastrulku vyvar z bobkoveho listu, celeho pepre a noveho koreni. Krok 3: Do velkeho hrnce, kde mame klobasy a cibuli, pridame pokrajene kysane zeli a nechame tak 5-8 min dusit. Pote pridame slity nalev ze zeli, pripadne i trochu vody, privedeme k varu a tak 25 min varime. Pote pridame vyvar z uzenych zeber a ocasku a take zbytek nakrajenych klobas. Povarime cca 20 minut.
Pote tam pridame nakrajene brambory, vyvar z bobkoveho listu, noveho koreni, celeho pepre a vse povarime dalsich cca 35 minut.
Nakonec zahustime hladkou moukou s vodou, pokud je treba, pripadne kys.smetanou, pokud je malo kysela. Pridame cesnek a jeste chvilicku provarime. Pridame libecek a jine bylinky a podavame.
Zveřejněno 16. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka pekelně uzená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9R5x
Moje poznámka
Zelňačka pekelně uzená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9R5x
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 9 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 12 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 13 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 15 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 15 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 15 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 17 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 18 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 18 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 18 hodinami
Suroviny:
žebra uzená,
ocas vepřový uzený,
zelí kysané,
klobása pikantní,
cibule,
brambory,
pepř čtyř barev,
kmín celý,
paprika sušená pálivá,
česnek,
libeček,
mouka hladká
Komentáře (2)