Postup přípravy
Krok 1: Nakrajime na mensi kusy uzena zebra a ocasek a cca 2,5 h pomalu varime. Vytvorime zakladni vyvar, ktery je sam o sobe dost slany, tedy nemusime korenit, max trochu kminu. Maso pote vyndame, obereme a vhodime zpet do vyvaru. Odstavime.
Krok 2: Pote nakrajime cibulku a nechame ji na sadle ci oleji osmahnout ve vetsim hrnci. Zmirnime ohen a pridame sladkou a palivou papriku, kmin, barevny pepr a orestujeme. Pak pridame cast klobas nakrajenych na kolecka. Nechame take orestovat.
Mezitim uvarime v mensim kastrulku vyvar z bobkoveho listu, celeho pepre a noveho koreni. Krok 3: Do velkeho hrnce, kde mame klobasy a cibuli, pridame pokrajene kysane zeli a nechame tak 5-8 min dusit. Pote pridame slity nalev ze zeli, pripadne i trochu vody, privedeme k varu a tak 25 min varime. Pote pridame vyvar z uzenych zeber a ocasku a take zbytek nakrajenych klobas. Povarime cca 20 minut.
Pote tam pridame nakrajene brambory, vyvar z bobkoveho listu, noveho koreni, celeho pepre a vse povarime dalsich cca 35 minut.
Nakonec zahustime hladkou moukou s vodou, pokud je treba, pripadne kys.smetanou, pokud je malo kysela. Pridame cesnek a jeste chvilicku provarime. Pridame libecek a jine bylinky a podavame.
Mezitim uvarime v mensim kastrulku vyvar z bobkoveho listu, celeho pepre a noveho koreni. Krok 3: Do velkeho hrnce, kde mame klobasy a cibuli, pridame pokrajene kysane zeli a nechame tak 5-8 min dusit. Pote pridame slity nalev ze zeli, pripadne i trochu vody, privedeme k varu a tak 25 min varime. Pote pridame vyvar z uzenych zeber a ocasku a take zbytek nakrajenych klobas. Povarime cca 20 minut.
Pote tam pridame nakrajene brambory, vyvar z bobkoveho listu, noveho koreni, celeho pepre a vse povarime dalsich cca 35 minut.
Nakonec zahustime hladkou moukou s vodou, pokud je treba, pripadne kys.smetanou, pokud je malo kysela. Pridame cesnek a jeste chvilicku provarime. Pridame libecek a jine bylinky a podavame.
Zveřejněno 16. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka pekelně uzená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9R5x
Moje poznámka
Zelňačka pekelně uzená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9R5x
Nejnovější recepty
Sekaný řízek se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Rýžový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Sýrový špíz 4 druhy sýrů
Přidáno před 4 hodinami
Pečená křídla a šťouchačky se slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Poctivá zelňačka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí přírodní plátek na kmínu
wimra před 2 minutami
Hrníčkové mini bábovky
Topmnam před 44 minutami
Křehký jablkový koláč
stanavokr před 1 hodinou
Vajíčkový salát
Coffee.j před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
alex.vacice před 1 hodinou
Pangasius v zelenině
Jan Nemec před 1 hodinou
Nadýchaná banánová buchta
[email protected] před 2 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Ivanaklimova před 3 hodinami
Mrkvovo-dýňový krém
Eva z HK před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
krajicek.miloslav před 3 hodinami
Suroviny:
žebra uzená,
ocas vepřový uzený,
zelí kysané,
klobása pikantní,
cibule,
brambory,
pepř čtyř barev,
kmín celý,
paprika sušená pálivá,
česnek,
libeček,
mouka hladká
Komentáře (2)