Fazolková polévka se zastřeným vejcem
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 259 kJ / 1 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,21 g |
Tuky | 126,35 g |
Vláknina | 29,70 g |
Cholesterol | 372 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 143,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. V hrnci uděláme z másla a mouky jíšku, zalijeme mlékem, přidáme fazolky, bujon, sůl, pepř, kopr.
Krok 2: Povaříme a přidáme uvařené brambory a smetanu. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem.
Krok 3: Zastřené vejce:
Do vody dáme lžíci octa a svaříme, vroucí vodu zamícháme, aby vznikl vír. vejce vyklepneme do mističky a opatrně vlijeme doprostřed víru, vaříme každé vejce zvlášť 2-3 minuty.
Do vody dáme lžíci octa a svaříme, vroucí vodu zamícháme, aby vznikl vír. vejce vyklepneme do mističky a opatrně vlijeme doprostřed víru, vaříme každé vejce zvlášť 2-3 minuty.
Zveřejněno 12. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolková polévka se zastřeným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oRN
Moje poznámka
Fazolková polévka se zastřeným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oRN
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 6 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 21 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý (ovocný) broskvový koláč s medem
La Bete před 41 minutami
Jahodové smoothie
Valis před 7 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 8 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 8 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 9 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 10 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 10 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 10 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 13 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 15 hodinami
Suroviny:
fazolky zelené,
brambory,
sůl,
pepř,
mléko,
smetana 33%,
máslo,
mouka hladká,
bujón zeleninový,
cukr,
ocet,
kopr,
vejce
Komentáře (5)