Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 531 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,70 g |
Tuky | 74,49 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 302 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 451,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme 45 minut kynout.
Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně tangzhongu a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout (i 60-70 minut). Během kynutí ho alespoň jednou propracujeme.
Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na poloviny a z každé uděláme bulku, kterou necháme 10-15 minut kynout. Pak je obě rozválíme dokulata, rádlem každou rozkrojíme na 6 dílků a tyhle výseče smotáme do rohlíků.
Krok 4: Všechny rohlíčky necháme opravdu dobře nakynout na plechu s pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce, které trochu naředíme vodou, můžeme posypat celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/přibližně 20 minut).
Zveřejněno 6. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladké rohlíčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l9ZM
Moje poznámka
Sladké rohlíčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l9ZM
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 5 minutami
Cukeťák II
radbastim před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 15 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 16 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 17 hodinami
Tématické fráze:
tangzhong,
tang zhong rohliky,
z jaké mouky se dělá tangzhong,
omládek lednice,
sladke rohlíčky nekynute s makem,
sladké rohlíčky bez kynutí
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí,
mouka hladká,
cukr,
máslo,
sůl,
vejce
Komentáře (7)
Tangzhong doporučuji vyzkoušet každému kdo rád peče.
Tang zhong by mal vyskúšať každý, kto rád pečie...
Jak píše magdalenka (díky za postřeh
Buchtovitější, tj. nadýchanější, měkčí, péřovitější...