Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žirafí bulky

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 1. 2014 09:43

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie15 870 kJ / 3 793 kcal
Bílkoviny78,71 g
Tuky102,65 g
Vláknina21,20 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 115 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy627,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: www.brydova.cz, upraveno

Tyhle hezké bulky jsem před časem zahlédla u paní Brýdové. Po pečlivém přečtení jejích poznámek k receptu jsem usoudila, že ani nám nebude sladkoslaná americká varianta moc chutnat. Chtěla jsem udělat rovnou slané bulky, ale pak mě napadlo, že bez cukru se asi vrchní vrstvička neudělá do těch pěkných červených křupavých tvarů. Takže jsem zvolila sladkou, buchtovou verzi. Bulky podle mého vylepšení byly nejen hezké, ale i dobré. Těsto je jemné a krusta pěkně křupe :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maiva maiva

7. 1. 2014 16:11

Pěkné, moc povedené houstičky, celá žirafka:-D+:yes::yes:

Dana61

6. 1. 2014 09:45

nádherné žirafky:yes::-D také vyzkouším:-p

snazilka

5. 1. 2014 21:05

zizala: Děkuji!:-K

jarka skrobakova

5. 1. 2014 20:18

Krásné bulky :yes::yes::-p:-K

zizala zizala

5. 1. 2014 10:08

snazilka: :-8 Tak to netuším. Paní Brýdová dělala těstíčko na krustu z dvojnásobné dávky, já jsem to snížila na polovinu, protože to stačí. Ona tam má dvě lžíce droždí, polovina je jedna lžíce a to je zhruba ten sáček. Těstíčko reagovalo rychle, po upečení droždí cítit nebylo.

snazilka

5. 1. 2014 10:04

Jsou krásné!!! Opravdu je nutný celý sáček sušeného droždí na 12 dkg mouky do krusty?

spagetka spagetka

4. 1. 2014 13:45

Vypadá to hezky :-p:yes:

suslajda suslajda

4. 1. 2014 13:43

Zajímavé a moc pěkné bulky:yes::yes:

zizala zizala

4. 1. 2014 13:23

pipre: Zkus, nám chutnaly :-)

pipre pipre

4. 1. 2014 13:08

Zajímavý recept a ukládám k vyzkoušení:yes:+6

rozmarynaH rozmarynaH

4. 1. 2014 12:39

Hodně zajímavý recept :yes: +4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žirafi brýdová recepty zirafi housky peceni brydove bulky ze suseneho drozdi recepty brýdová peceni brydova brydová recepty cz dorty pro žirafi pani bridova žirafí dort žirafí maso recepty paní brýdové recept na housky žirafky maso ze žirafi tygri bulky žirafí maso recepty pečení brídova recepty z kynuteho těsta bulky brydova žirafí houstičky

Suroviny: mouka hladká, mléko, cukr, máslo, sůl, droždí, mouka rýžová, voda, cukr, olej, droždí sušené

TopRecepty.cz

Žirafí bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qE3