Focaccia s cibulí
Nejjednodušší druh italské pečené pochoutky, co můžete rodině připravit. Pro dokonalý výsledek stačí na dobře vypracovaném a upečeném těstu pouze tři cibule, olivový olej a sůl. Přitom výsledná chuť je naprosto úchvatná.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 465 kJ / 3 218 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,30 g |
| Tuky | 101,30 g |
| Vláknina | 34,60 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 6,51 g |
| Sůl | 16,20 g |
| Sacharidy | 481,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře promícháme droždí, vlažné mléko a cukr. Přidáme vodu a mouku a necháme vypracovat těsto robotem (varným mixérem).
Krok 2: Necháme kynout v naolejované větší míse do zdvojnásobení objemu.
Plech polijeme několika lžícemi oleje. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na plechu, necháme zvýšené okraje těsta. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka cibuli. Rozprostřeme ji po ploše těsta. Krok 4: Předehřejeme troubu na 215 °C. Krok 5: Připravíme zálivku rozšleháním surovin do emulze. Tou rovnoměrně přelijeme cibuli a těsto. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a po 5 minutách ztlumíme troubu na 200 °C. Pečeme ještě asi 25 minut do zlatova. Krok 7: Po vytažení z trouby necháme chvíli odležet, krájíme a podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.
Plech polijeme několika lžícemi oleje. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na plechu, necháme zvýšené okraje těsta. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka cibuli. Rozprostřeme ji po ploše těsta. Krok 4: Předehřejeme troubu na 215 °C. Krok 5: Připravíme zálivku rozšleháním surovin do emulze. Tou rovnoměrně přelijeme cibuli a těsto. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a po 5 minutách ztlumíme troubu na 200 °C. Pečeme ještě asi 25 minut do zlatova. Krok 7: Po vytažení z trouby necháme chvíli odležet, krájíme a podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.
Zveřejněno 2. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR22K
Moje poznámka
Focaccia s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR22K
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 1 minutou
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 2 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 4 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 4 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 6 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 54 minutami
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Suroviny:
mléko,
droždí,
cukr,
mouka hladká,
voda,
olej olivový,
cibule,
olej olivový,
sůl,
voda,
olej olivový
Komentáře (3)
S cibulí je perfektní
Focaccia z lednice
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7