Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Gazpacho je španělský tekutý salát z čerstvé zeleniny původem z Andalusie. Podává se vychlazené, a to buďto jako studená polévka, nebo jako hustý nápoj v širokých sklenicích. Zajisté vás v horkém létě příjemně osvěží.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 549 kJ / 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,40 g |
Tuky | 5,84 g |
Vláknina | 12,68 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 12,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDQ7V
Moje poznámka
Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDQ7V
Nejnovější recepty
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Hruškové tiramisu
Přidáno 13. 8. 2025 11:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 20 minutami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 50 minutami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 52 minutami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 2 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 4 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 5 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 5 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 5 hodinami
Linecký rybízový koláč pod sněhem
Milaxxx před 5 hodinami
Loštický řízek
Slavista62 před 6 hodinami
Suroviny:
okurka čerstvá,
paprika kozí roh pálivá,
cibulka jarní,
česnek,
avokádo,
šťáva limetková,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
ořechy lískové,
pepř růžový,
olej olivový,
bazalka čerstvá
Komentáře (18)
Mějte se krásně… 😉
Dochucuji matou, ale to je ryze osobni zalezitost.