Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To, že se neobejde bez výrazného koření, poznáte i při této úpravě květáku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 398 kJ / 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,07 g |
Tuky | 33,34 g |
Vláknina | 20,17 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hlubší pánvi rozehřejeme ghí, přisypeme římský kmín a necháme rozvonět. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce orestujeme.
Krok 2: Přidáme ostatní koření, včetně protlaku a promícháme. Přilijeme vodu a přidáme brambory nakrájené na kostičky. Osolíme a vaříme cca 10 minut.
Krok 3: Potom vložíme květák rozebraný na malé růžičky a vaříme do změknutí. Všechnu tekutinu necháme vyvařit.
Krok 4: Přisypeme hrášek a necháme ho pár minut prohřát
Krok 5: Hotový pokrm posypeme čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 13. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0xM
Moje poznámka
Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0xM
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 18 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 21 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 7 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 9 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 10 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 12 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 13 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 13 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 14 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 14 hodinami
Suroviny:
brambory,
květák,
cibule,
římský kmín mletý,
zázvor,
česnek sušený,
koření garam masala,
koření,
protlak rajčatový,
chilli,
kurkuma,
hrášek mražený,
ghee,
sůl,
koriandr čerstvý
Komentáře (3)